Legközelebbi eseményeink


23. Bosch Szarvasűzők országos váltófutóverseny

2013. április 21. (vasárnap) 14:35

2013 áprilisában ismét megrendezésre került a Bosch Szarvasűzők országos egyetemi-főiskolai váltófutóverseny, melynek útvonala jelképesen Egert és Miskolcot, illetve az Eszterházy Károly Főiskolát és a Miskolci Egyetemet köti össze, immár 23 éve.

Az eseményen 68 csapat mintegy 800 versenyzője indult, közülük 48 teljesítette a szabályoknak megfelelően a távot, vagyis futották le mind a 12 szakaszt szintidőn belül, illetve nem követtek el semmilyen versenyszabályba ütközőt. A verseny biztonságos és sikeres lebonyolításához idén is szükség volt egy több mint 100 fős lelkes szervezői gárdára. A jó idő miatt kilátogató nézők száma pedig 150-200 főre becsülhető, vagyis a sportesemény 2013-ban is több mint 1.000 embert mozgatott meg.

A rajtot Eger városának alpolgármestere és az Eszterházy Károly Főiskola rektora indította el, a visszaszámlálást Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó végezte. Az eseményen a névadó szponzor, a Bosch több csapatot is indított, még a magyarországi Bosch csoport első számú vezetője is teljesített egy szakaszt.

Idén is akadtak olyanok, akik egyénileg vágtak neki a 72 km-es távnak: a számos sikereket felhalmozó terepfutó és ultra maratonista Karlowits-Juhász Tamás, valamint Tamás István, Süvöltős Bence és Kádár Kitti.  A különdíjjal jutalmazott egyéni versenyzőket a többi futó állva tapsolta meg az eredményhirdetésen.

A Miskolci Egyetem Körcsarnokában megrendezett díjátadót a Face Team elnevezésű akrobatikus csoport látványos fellépése tette emlékezetessé és persze az első és második helyezett közötti mindössze 12 (!) másodperces különbség okozta izgalom, számolgatás.

A rendezvény megvalósulása a Miskolci Egyetem Hallgatói Önkormányzata, a Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar Sportlétesítmények és az Eszterházy Károly Főiskola Testnevelési és Sporttudományi Intézetének az együttműködésén alapult, valamint jelentős mértékben hozzájárult a sikerhez a Bosch, a MOB és a MEFS támogatása. A szervezési feladatokat Molnár Eszter főszervező koordinálta, kiválóan kézben tartva mind az előkészületeket, mind a lebonyolítást.

Az idei eseményt számos külső körülmény nehezítette. A rajt, az eredményhirdetés és az egyik váltópont hagyományos helyszíneit különböző építkezési munkálatok miatt meg kellett változtatni. A rendkívüli időjárás miatt a bükki hóolvadás versenyt futott az idővel, végül – bár hókotrók is segítették a folyamatot – két nappal a verseny előtt minimálisan módosítani kellett a verseny útvonalát. A változtatások kezelését és a tájékoztatást, illetve a többi probléma kezelését a szervezők magas színvonalon oldották meg.  

 

I. kategória:

1. ELTE-BEAC Gepárdok (Eötvös Loránd Tudományegyetem), 04:24:52 óra

2. Pajzánmajális – USC Szeged (Szegedi Tudományegyetem), 04:25:04 óra

3. Sivatagi Rohamcsigák (Debreceni Egyetem), 04:27:13 óra

 

II. kategória:

1. Söprő Szöcske (BME, ELTE, SE, BGF), 05:15:21 óra

2. Idegen hüvely edzi a kardot(BME) 05:26:26 óra

3. MOME Iparkodók (MOME) 05:50:50 óra

 

Szponzori-kategória:

1. HELYNEKEM (Helynekem), 05:18:38 óra

2. ESZKALÁCIÓ (RBMH) 06:15:35 óra

3. BOSCH Forrest, BOSCH! (McP), 06:23:29 óra

 

Véndiák-kategória:

1. Inteam (Miskolci Egyetem), 06:37:50 óra

2. aaaaaa aaaaaaa (vegyes), 06:39:34 óra

3. Powerband (Miskolci Egyetem), 06:45:17 óra

 

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk