Legközelebbi eseményeink


A Diósgyőri-várban nyitották meg a világbajnokságot

2016. július 30. (szombat) 21:57

A  miskolci 20. Tájékozódási Futó Egyetemi Világbajnokságot ma este, a nemrégiben felújított Diósgyőri-várban, ünnepélyes keretek között nyitották meg. A 34 ország, közel 300 sportolóját felvonultató, augusztus 4-ig tartó viadalon holnap, Lillafüreden már érmekért vetélkednek.

A megnyitó ünnepség a magyar Himnusz meghallgatásával, a nemzeti lobogó felvonásával vette kezdetét. Ezt követően abc-sorrendben bevonult a résztvevő 34 ország küldöttsége, utolsóként természetesen Magyarország csapatával.

Az egybegyűlteket elsőként Dr. Deák Csaba, a szervező bizottság elnöke, a Miskolci Egyetem kancellárja üdvözölte, majd bemutatta az universitas értékeit. Ezt követően reményét fejezte ki, hogy a vendégeknek lesz idejük felkeresni a helyi turisztikai nevezetességeket és a jövőben minél többen visszatérnek majd a borsodi megyeszékhelyre.

Prof. Dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnöke az egyetemi sportmozgalom fontosságát emelte ki beszédében, de méltatta azokat a fiatalokat is, akik a tanulást és a sportot egyaránt maga szinten művelik.

Kemal Tamer, a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) végrehajtó bizottságának tagja

Oleg Matytsin-nek,  a FISU elnökének szavait tolmácsolta, akit lenyűgöztek az eddig tapasztaltak, úgy véli, hogy egy rendkívül magas színvonalú rendezvényen vehetnek részt Miskolcon a tájfutók.

Pfliegler Péter, Miskolc Megyei Jogú Város alpolgármestere megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy ez a világbajnokság már a negyedik nagy tájfutó világesemény a városban. Ezen kívül is egyre több nemzetközi sporteseménynek ad otthont Miskolc, jövőre az egyetemi-főiskolai kosárlabda Európa-bajnokságot rendezhetik meg.

Az ünnepi beszédeket követően a jelenlevők meghallgatták a FISU Himnuszát, miközben felvonták a FISU zászlót.

A versenyzők nevében a finnek kiválósága, Anna Haataja és Tugyi Levente, a magyar csapat versenyzője, a házigazda Miskolci Egyetem hallgatója mondta el az eskü szövegét.

A versenybírók nevében Miháczi Zoltán fogadta meg, hogy a szabályok maximális betartása mellett látják el feladatukat.

A protokoll-programot követően a Kapusi Szabolcs vezette, 2003-ban alakult miskolci Vaga Banda társulat tagjai adtak műsort az egybegyűlteknek az utcai szórakoztatás különböző formáiban, a gólyalábas utcaszínháztól a tűzzsonglőr műsorszámig.

Holnaptól már a versenyeké a főszerep.

 

Íme a világbajnokság hivatalos programja :

Július 31., vasárnap: 10:00 – 14:00, sprint távú egyéni verseny -Lillafüred

Augusztus 1., hétfő: 9:30 – 14:30, hosszútávú egyéni verseny - Csanyik

Augusztus 2., kedd: 17:00 – 18:00, sprint-váltó - Miskolc belvárosa

Augusztus 3., szerda: 10:00 – 14:15, középtávú egyéni verseny - Jávorkút

Augusztus 4., csütörtök: 10:00 – 13:00, váltó – Jávorkút

 

A rangos világesemény kísérő versenyeként, azonos időpontban és helyszínen rendezik meg a legnagyobb hazai tájfutó viadalt, a Hungária Kupa Nemzetközi Tájékozódási Futóversenyt, melyen 700 – 800 sportoló indulása várható.

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk