Legközelebbi eseményeink


A miskolci csapatmunka magabiztos győzelmet ért

2019. április 13. (szombat) 19:40

A kilenc triplát hintő Thornton mellett öt hazai játékos is eljutott legalább tíz pontig.

MEAFC-Miskolc - Knipl Kft. Bonyhádi KSE 110-72 (31-11, 33-18, 27-21, 19-22)

NB I/B Piros-csoport, play-out 1.mérkőzés.

Miskolc, Körcsarnok, 200 néző.

Vezette: Pozsonyi László, Balogh Gyula, Domán István.

 

MEAFC-Miskolc: Takács (16/9), Tóth (11/3), Szanyi (9/3), Thornton (35/27), Béres (11). Csere: Lippai (14), Szögi (10), Gonda (2), Orliczki B. (1), Asszú (1), Kopasz, Orliczki Már. Edző: Drahos Gábor.

Knipl Kft. Bonyhádi KSE: Pupp (13), Gébert (5/3), Dorogi (8), Baki (10), Tömösváry (6). Csere: Somogyfoki P. (10/6), Somogyfoki Sz. (8), Ugrinic (5/3), Csobán (3/3), Kis (2), Jakab (2), Nagy. Edző: Morgen Frigyes.

 

Nem mindennapi tét mellett készültek a csapatok az első mérkőzésre, hiszen a Miskolc-Bonyhád párharc leendő győztese jövőre is a legerősebb gárdákat tömörítő Piros csoportban folytathatja, míg a vesztes kiesik az egy osztállyal lejjebb sorolt Zöld csoportba.

A feladatnak megfelelően a hazaiak óriási elánnal vetették bele magukat a küzdelembe. Hátul az első perctől kezdve kőkeményen zárt a miskolci retesz, míg elöl ellenállhatatlan volt a Takács-Tóth-Szanyi-Thornton-Béres kezdőötös. A miskolciak egymás után küldték helyükre a hárompontos dobásokat, míg Béres a palánk alatt mozgott hasznosan. A cserék is kellő üzemi hőfokon kapcsolódtak be a játékba a padról, így egy percre sem tört meg a hazaiak lendülete. sőt, az első negyed végére kerek 20 pont lett a differencia (31-11).

A második negyedben a hazaiak folytatták a megkezdett agresszív munkát. Thornton gyakorlatilag mindenhonnan eredményesen tüzelt a hárompontos vonalon túlról (egymaga 6 triplát süllyesztett el az első félidőben), a csapat többi tagja pedig igazi csapatként igyekezett megoldani a saját feladatkörét. Ennek eredménye lett egy régen látott és várt extra első félidő, aminek a végére a hazaiak gyakorlatilag eldöntötték a mérkőzés sorsát (64-29).

A második félidő miskolci szempontból kicsit tompábban indult, de lehet, hogy csak a vendégek dobásai váltak pontosabbá, mindenesetre az első öt pontot a bonyhádiak szerezték. Takács triplájával és Thornton duplájával egalizáltak a hazaiak, azonban a következő 8 pontot zsinórban a vendégek szerezték, így lopódzva kicsit közelebb. Ekkor azonban ismét megrázták magukat a miskolci játékosok. Védekezésben sorra szerezték a labdákat, amikből gyorsan indulva könnyű kosarakat szereztek, amit megspékelték néhány újabb Thornton triplával, pár Lippai villanással, majd a csapat negyedbeli teljesítményére Tóth látványos zsákolása tette fel a koronát (91-50).

A negyedik negyedben mindkét oldalon minden játékos lehetőséget kapott a bizonyításra, sőt, a hazaiak újoncot is avattak. A 18 éves Asszú Áron ma játszotta élete első NB I-es felnőtt mérkőzését. Az U-20-as csapatban is pallérozódó játékos a MEAFC szurkolók szerencsi szektorának legnagyobb örömére sikeres büntető formájában első pontját is azonnal megszerezte. A mérkőzés eredménye és lendülete érdemben a záró szakaszban sem változott, amit a hálás hazai publikum vastapssal jutalmazott a mérkőzés végén (110-72).

A MEAFC-Miskolc gárdája rajt-cél győzelmet aratva, igazi csapatként küzdve megérdemelten nyerte meg a mai mérkőzést, így 1-0-ra vezet az egyik csapat második sikeréig tartó párharcban. Folytatás kedden Bonyhádon. Hajrá Miskolc!

 

Drahos Gábor (MEAFC-Miskolc): Az előttünk álló feladatnak az első részét sikerült igazi csapatmunkával teljesíteni. Nagyon komolyan
készülünk a második találkozóra is. Gratulálok a csapatnak, hiszem, hogy ugyanezzel a szemlélettel nagyon jó mérkőzést tudunk játszani Bonyhádon is. Annyi háttérinfót még mondanék, hogy én is változtattam a stratégián és a mérkőzés előtt nem beszélgettem a csapatorvossal. Úgy gondolom, hogy ez is számított a végeredményben és a mutatott játékban is.

Morgen Frigyes (Bonyhád): Gratulálok a Miskolcnak, nagyon jó energiával kezdték a játékot, ami nem mondható el rólunk. Sokkal jobban akartak ma nyerni, mint ahogy mi játszottunk, az első pillanattól kezdve agresszívak voltak, nagyot küzdöttek. A játék minden elemében jobbak voltak, 6 játékosuk jutott 10 pont fölé és a

csapatjátékuk is kifogástalan volt. Az első félidőben Thornton extra dobó formát hozott, ennek is köszönhető volt, hogy hamar kialakult ez a különbség. Őt nem nagyon tudtuk tartani, pedig készültünk belőle, ezen kívül volt 25 eladott labdánk, ami szintén magáért beszél, mert ezzel nem lehet szoros mérkőzést
játszani. Kedden próbálunk javítani a helyzetünkön.

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk