Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

A nagykőrösiek látványos és eredményes játékkal győztek

A MEAFC védekezése ezúttal nem működött megfelelően.

Eredményes támadójátékkal indított a Miskolc, ám védekezésben akadozott a gépezet. Hiába kezdett kosarakkal Takács és Drahos is, az ellenfél okosan használta a palánk alatt 220 centi magas centerét, Dobost. Hiába szerzett folyamatosan kosarakat a MEAFC, a mezőnyembereket rendre könnyedén „leziccerezték” a hazaiak, így nem tudott ellépni a borsodi csapat (21-25).

Molnár vezetésével tovább robogott a Nagykőrös. A sűrű vendég cserék ellenére sem változott érdemben a játé képe. Sok kosár esett, de hibás védekezések jellemezték a játékot (48-42).

A fordulást követően teljesen lelassult a MEAFC. Hosszú percekig nem tudtak a gyűrűbe találni a miskolciak, amit a Lakosa által röpített Sólymok könyörtelenül kihasználtak (70-55).

Az utolsó negyedben sem csökkent a különbség. Támadásban Lippai kosarai jelentettek némi gyógyírt, ám a teljes örömkosárlabdát játszó házigazda nem engedte ki a győzelmet a kezéből. Mindent elmond a Nagykőrös teljesítményéről, hogy három játékosa is 30 feletti VAL- értékkel zárt.

Folytatás a Hódmezővásárhely ellen január 26-án pénteken a Körcsarnokban,

Nagykőrösi Sólymok – MEAFC 94-77 (21-25, 27-17, 22-13, 24-22)

NB I/B Piros csoport, 16. forduló. Nagykőrös, Kossuth Lajos Iskola.

Vezette: Csabai-Kaskötő Brigitta, Gaál István, Tóth Cecília.

Nagykőrös: Lakosa (21/15), Tóth (8), Fehér P. (14/6), Molnár (26/9), Dobos (18). Csere: Candido (4), Mácsai (3), Kovács, Kocsis, Kónya, Fehár Á. Edző: Lakosa Zsolt.

MEAFC: Takács (6/3), Drahos (13/9), Kopasz (9/6), Homoki (2), Béres (8). Csere: Lippai (18), Szögi (16/3), Szőke (3), Máté (2), Orliczki, Szojka. Edző: Walke Károly.

Walke Károly, vezetőedző: Rövid időn belül ez volt a harmadik mérkőzésünk. Fáradtan és dekoncentráltan kosárlabdáztunk. Tetézte a gondjainkat, hogy sérültjeink száma tovább gyarapodott, pont a center poszton, ahol komoly nehézségeink voltak ezen a mérkőzésen. Készülünk a Hódmezővásárhely elleni találkozóra, ahol csak a győzelem elfogadható számunkra.