Legközelebbi eseményeink


A tavalyi nyugati bajnok nyerte a keleti rangadót!

2019. január 09. (szerda) 05:44

Jó mérkőzésen rossz miskolci dobószázalékkal zárult a mérkőzés.

TFSE - Miskolci Egyetem 80-68 (22-17, 18-25, 17-14, 23-12)

Egyetemi bajnokság, Budapest, Alkotás utca, 30 néző.

Vezette: Józsa András, Molnár Tamás.

Miskolci Egyetem: Takács D. (18/3), Tóth (14/3), Orliczki Már., Kopasz (7/3), Lippai (17). Csere: Galló (10), Szanyi (2), Orliczki Mát., Orliczki B. Edző: Drahos Gábor

TFSE: Nagy Bo. (18/12), Nagy Be., Király (2), Pintér (17), Világi (6). Csere: Katona (19), Armaghani (7), Fülöp (3), Horváth (2), Félix. Edző: Boros Zoltán

 

A hétfő késő esti időpontnak és a kinti mínuszok ellenére három jó triplával nyitott a házigazda, ám a vendégcsapat játékosai csak a negyed végére vették fel a ritmust (22-17).

A második részben feljavult a miskolciak támadójátéka. Takács jól bontotta a védelmet, ponterős játéka mellett remek zsugákkal szolgálta ki társait. Jól mozgott a palánk alatt Lippai és a hosszú sérülése után újra tétmérkőzésen pályára lépő Galló is. Tóth vezetésével szigorított védelmén a MEAFC, így annak ellenére is vezetéssel térhetett nyugovóra a miskolci csapat, hogy a hárompontosakat pocsék, mindösszesen 8%-os "eredményességgel" dobták (40-42).

A szünet után továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok, azonban a negyed derekára szívós munkával 5 pontos előnyt harcolt ki a vendég gárda (48-53). Kritikus mozzanat következett, Katona betörése végén ellökte Takácsot, ám a jelen lévő nézők legnagyobb megdöbbenésére védő szabálytalanság lett az ítélet. A hazai játékos köszönte szépen az ölébe hullott lehetőséget és nem csupán helyére küldte mindkét büntetőt, de annyira elkapta a fonalat, hogy további 3 percig szinte nem tudott dobást hibázni. A megzavarodott vendégek komoly erőfeszítés árán visszafaragták a fővárosi előnyt, így a szakasz végére ismét teljesen nyílt volt a találkozó (57-56).

A negyedik negyed elején felváltva estek a kosarak, ám az addig is sok biztos közeli helyzetet kihagyó vendégek 66-62-nél lélektanilag fontos pillanatban hibáztak. Lippai egy szép alapvonali megmozdulást követően ajtó-ablak ziccere kipördült, és ahogy ilyenkor lenni szokott, a szintén remekül küzdő és játszó TFSE azonnal büntette a hibát.  A házigazda eredményes rohanása meg sem állt 74-62-ig, amivel lényegében el is dőlt a rangadó.

A sokadik felzárkózására már nem volt megfelelő koncentrációja, pláne muníciója a miskolciaknak, így a tavalyi nyugati bajnok TFSE megérdemelten nyerte az idei első keleti rangadót (80-68).

Összességében három és fél negyeden keresztül a vártnak megfelelően egyenlő erők küzdelme zajlott a pályán, ám egy ilyen kiélezett idegenbeli rangadót 25/3-as triplamutatóval roppant nehéz megnyerni.

 

Drahos Gábor, vezetőedző: Remekül küzdöttünk, helyenként jól is játszottunk, ám sok elkerülhető szituációt ajándékoztunk ellenfelünknek. Meg kell tanulni a felesleges felzárkózások helyett végig a saját feladatra összpontosítani, és akkor, még ilyen rossz dobószázalékkal is lenne esélyünk mérkőzést nyerni. Örömteli, hogy Galló a tőle megszokott jó játékkal tért vissza a pályára. Ahogy egyre jobban belelendül majd a játékba, egyre jobban bele fog lendülni a csapat is.

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk