Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Amerikai dobógép érkezett Miskolcra!

Patrick Cole az átigazolási határidő lejárta előtt érkezett a MEAFC NB I/B-s kosárlabda csapatához. A remek referenciával rendelkező, legutóbb az Év Játékosa címet is elnyerő amerikai játékos kiváló játékkal és idegenben szerzett győzelemmel mutatkozott be Magyarországon. A Veszprém elleni pénteki rangadón  már a miskolci közönség is megismerkedhet vele.

Az idei szezont Boszniában a Bajnokok Ligája selejtezőjében kezdted, majd Koszovóba igazoltál.

Igen. Kevés lehetőséget kaptam a mérkőzéseken, ezért döntöttem a váltás mellett. Mivel a következő csapatomnál is hasonló volt a helyzet, ezért új lehetőség után néztem.

Hol „talált rád” a magyarországi ajánlat?

Otthon tartózkodtam az Egyesült Államokban. Tavalyi egyetemem a North Carolina csapatának segítettem felkészülni a következő mérkőzésére.

Miután elfogadtad a szerződést sikerült információkat szerezned leendő állomáshelyedről és a MEAFC-ról?

Korábban semmit sem tudtam Magyarországról és az itteni kosárlabda bajnokságot sem ismertem. Miután elfogadtam az ajánlatot megnéztem pár korábbi mérkőzésüket és alig vártam, hogy én is újra pályára léphessek.

Eltelt pár edzés az érkezésed óta. Milyenek az első benyomásaid?

Szeretek itt lenni. A csapattársaim, az edző és a vezetőség is mind-mind remek fickó, akik mindenben támogatnak.

Gratulálunk az első mérkőzésen nyújtott kiemelkedő teljesítményhez (27 pont, 11 lepattanó, 5 gólpassz). Hogy érezted magad a mérkőzésen?

Prímán, hiszen győzött a csapatom! A statisztika nem mutat rosszul, de a legjobb dolog egy sportolónak, ha nyer a csapata. Úgy érzem, hogy jól játszottunk, pedig idegenben sosem egyszerű meccset nyerni.

Pénteken a Veszprém ellen már hazai pályán is bemutatkozol a miskolciaknak!

Remélem, hogy a bajnokság egyik esélyese ellen is sikerül megszerezni a győzelmet. Azt hiszem a szurkolóknak és a csapatnak is az lenne a legnagyobb öröm.

Sikerült-e ilyen rövid idő alatt feltérképezned a várost?

Leginkább a Miskolci Egyetemváros területén nézelődtem, de jól érzem itt magam. Az ételek finomak, az emberek kedvesek és barátságosak, szóval örülök, hogy itt lehetek.

Amerikai kosarasként adódik a kérdés, hogy Patrick Cole-nak milyen érdekességek, kedvencek jutnak eszébe, ha azt hallja, hogy NBA?

A kedvenc csapatom a Boston Celtics, egyik top játékosukat Kyrie Irving-et ismerem is. Rajta kívül a San Antonio Spurs csapatát erősítő Kyle Anderson is ismerős. Ő épp a napokban adott elképesztő alley-oop-ot csapattársának a Vancouver Grizzlies ellen. Minden idők 5 legjobb NBA játékosa nálam Lebron James, Kobe Bryant, Shaq O’Neal, Magic Johnson és Kevin Durant.

Végezetül, mit gondolsz, mitől ítéled majd sikeresnek az idei magyarországi szezonodat egyénileg és csapatként?

Számomra a sikeres szezont az aranyérem jelenti. Ám, úgy gondolom, hogy amíg minden alkalommal 100%-ot adunk ki magunkból azt is sikernek lehet elkönyvelni. Tavaly bajnoki címet ünnepelhettem az egyetemen, idén is mindent meg fogok tenni azért, hogy itt Miskolcon is eljussunk idáig.