Legközelebbi eseményeink


Amerikai játékos érkezett a MEAFC-Miskolchoz

2018. november 05. (hétfő) 21:45

Vasárnap érkezett St. Louis-i otthonából Magyarországra, hétfőn este pedig már a Miskolci Egyetem körcsarnokában tréningezett új csapattársaival a MEAFC-Miskolc amerikai légiósa, Joseph Prophet. A 30 esztendős, 195 cm magas, több poszton is bevethető kosárlabdázó – amennyiben addigra minden szükséges papír rendelkezésére áll - szerdán este, hazai környezetben, a listavezető Veszprémiek ellen már be is mutatkozhat új együttesében.

- Az idei felnőtt keret kialakításakor a frissen kinevezett új vezetőedző, Drahos Gábor az egyesület vezetőségével összhangban elsősorban az előző kiírásban egyetemi bajnokságot nyert csapat tagjaira számított, a velük korábban megkezdett munka folytatása mellett tette le voksát – hangsúlyozta dr. Fazekas Csaba, a MEAFC-Miskolc kosárlabda szakosztályának vezetője.

- Hozzájuk érkezett még a szezon előtt néhány fiatal, de ambiciózus játékos, akikre az egyetemi bajnokságban is számítunk, továbbá saját utánpótlásunk legkiemelkedőbb tehetségei is a bő keret részét képezik. Ezen túl Miskolcra tette át székhelyét az a Tóth Viktor is, aki tudásával, játékintelligenciájával, rutinjával, a csapaton belül betöltött szerepvállalásával ennek a fiatal gárdának első perctől számítva kimondottan is a vezéregyénisége és kulcsfigurája lett. Viktor sajnálatos sérülése azonban új helyzetet teremtett a szezon e viszonylag korai szakaszában. Az ő posztját házon belül mennyiségileg és minőségileg is nehéz lett volna úgy megoldani, hogy a fiatal együttesünknek idei évre megálmodott fejlődését tartani lehessen, és a magunk elé kitűzött célokat reálisan teljesíteni tudjuk, figyelembe véve azt is, hogy további sérülések is hosszabb ideje kihatással vannak mindennapjainkra. Nehéz helyzetben voltunk, mert októberben olyan hazai játékost találni, aki Viktort megfelelő módon pótolni tudja, finoman fogalmazva sem egyszerű feladat a mi egyesületünk számára. Joseph Prophet ismeri a magyar viszonyokat, hiszen az elmúlt két szezonban az Óbudai Kaszások csapatában kosárlabdázott, ellenünk is pályára lépett már, így ismertük, ami megkönnyítette a kapcsolatfelvételt. Új játékosunk előzetes információink alapján, több poszton bevethető, jó munkabírású és mentalitású rutinosnak mondható kosaras, aki könnyen illeszkedhet be játékrendszerünkbe. Jelenlétével, a napi edzésmunka során tanúsított hozzáállásával egyaránt elősegítheti fiatal tehetségeink fejlődését, valamint a csapat eredményes szereplését.

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk