Legközelebbi eseményeink
2015. január 01. (csütörtök) 00:08

Úszó és vízilabda szakosztály összefoglaló 2014

Néhány évvel ezelőtt, Miskolc városának sportkoncepciója szerint 30 fő képzett játékost átadtunk a Miskolc Városi Sportiskola vízilabda szakosztályának annak érdekében, hogy a fiatal tehetségek a lehető legjobb feltételek között tudjanak továbbfejlődni, 3 fő pedig Egerben folytatta a vízilabdás karrierjét. Így szakosztályunk újra kezdte felépíteni az utánpótlás-nevelési stratégiáját, kialakítani szakosztályi modelljét.

A 2013/2014-es szezonra 30 fő Gyermek III. korosztályú fiatalnak váltottuk ki a versenyengedélyét. A szakmai programunkban a velük való foglalkozást, versenyeztetésüket jelöltük meg. Az Észak-Kelet Liga Kupában végül csak Gyermek II. és Gyermek I. korosztályokat hirdettek, így a Gyermek II. bajnokságban indultunk. A fiatalabb életkorból adódó biológiai különbségek az eredményekben is meglátszottak. Az edzőmérkőzések csekély száma a bajnokság kezdeti szakaszában érezhető volt. Nagy segítség volt számunkra hogy a kazincbarcikai vízilabda csapat fogadott bennünket, hiszen a játékszabályokkal, különösen a 2004-ben születettek ekkor ismerkedtek meg (támadó idő, teljes méretes játéktér stb).

A Gyermek III. korosztályos játékosainkkal részt vettünk a Patak Kupában, amely mint játéklehetőség, nagy lökést adott az ebben a korosztályban edző, de játéklehetőséget nem kapott gyerekeknek.  Biztató, hogy a rendszeres edzésre járás már sok gyermeknél nem jelentett gondot. A heti 3 edzést fel tudtuk emelni 5 edzésre.

A szakosztályban 3 fő mellékállású edző dolgozott az év során, 2 fő vízilabda edzői,1 fő úszóedzői képesítéssel. Mindhárman rendelkeznek pedagógus diplomával.

A vízilabda alapja természetesen a biztos úszástudás. Így többször vettünk részt úszóversenyeken, hogy a fiatalabb generáció motiváltságát fent tudjuk tartani. Mezőkövesden, Göncön és Szikszón indultunk megyei szintű versenyeken.

2014 augusztusában részt vettünk Sátoraljaújhelyen egy 5 napos edzőtáborban. Az edzőtáborban napi két edzést tartottunk és 2 edzésmérkőzést játszottunk.

A körülmények jelentős javulása miatt komoly mennyiségi és minőségi fejlődést vártunk a 2014/2015-ös szezontól kezdődően. Ősztől a versenyzőink száma 50 fő körülire emelkedett, a nálunk sportoló fiatalokat már 3 korosztályba (Gyermek II., III., IV.) szerveztük és fogjuk 2015 tavaszától versenyeztetni.

2014. december 31. (szerda) 16:44

BÚÉK MEAFC!

2014. december 31. (szerda) 02:00

„B” csoport vigyázz, jövünk!

Az első osztályba belekóstoló farkasaink saját bőrükön érezhették, hogy egy-egy negyednyi jó játék már kevés a legjobbak legyőzéséhez. Frissen szerzett tapasztalatainkkal felvértezve dolgozunk tovább, de újra a „B” csoport mezőnyében, hiszen a felsőzsolcai két vereségünk az „A” csoportból való visszacsúszást jelentette.

2014. december 31. (szerda) 01:39

Két vereséggel zárt második csapatunk

Mindkét mérkőzésen megcsillantottunk eddig nem látott erényeket, viszont rutinosabb ellenfeleink egyelőre még simán visszaverték támadásainkat. Az új esztendőben előbb-utóbb meg fog születni az első győzelmünk is.

2014. december 31. (szerda) 00:38

Megyei győzelem a Szikszó ellen!

Tiszaújvárosban még nem sikerült lassan alakuló megyei felnőtt keretünknek a győzelem, viszont a következő fordulóban, hazai pályán egy remek szerkezetű Szikszót múltunk felül. Még az edzői elismerést is sikerült begyűjtenünk. 

2014. december 23. (kedd) 20:58

Fejlődés és győzelem

Serdülő csapatunk idegenben lépett pályára ahol mind a két tarjáni illetőségű csapattal szemben nagyszerűen helytálltak. Így tovább, Fiúk!

2014. december 22. (hétfő) 13:39

Három kadett vereség

Jól indult a harmadik helyért még harcban álló csapatok tiszaújvárosi találkozója, de a szünet utáni rövidzárlat megpecsételte sorsunkat. A bajnokság e szakaszából még hátralévő két meccs eredménye - a papírforma valószínűsíthetősége - miatt helyezésünket már nem befolyásolta, így a negyedik helyen telel U-16-os csapatunk!

2014. december 18. (csütörtök) 19:50

Élre ugrott a MEAFC!

Igazi csapatmunkával, saját pályáján sikerült két vállra fektetni az eddig még veretlen Debrecent!

2014. december 17. (szerda) 11:02

Legyőztük a bajnokot!

Karácsonyi hangulatban indult az egyébként remeknek ígérkező megyei mérkőzés, hisz „ajándékba” adott labdáinknak köszönhetően simán ellépett tőlünk a tavalyi bajnok Sátoraljaújhely.

2014. december 17. (szerda) 10:12

Harmadik helyen a serdülők!

Magabiztos idegenbeli sikere után hazai pályán vívott két meccset U-14-es „A” csapatunk. A két, egyelőre még erősebb gárda elleni meccsen pedig rengeteg hasznos tapasztalatot gyűjthetett edző és játékos is, így apránként,de egyre közelebb lopakodunk ellenfeleinkhez. Így tovább, Fiúk!

1. oldal / 3
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk