Legközelebbi eseményeink


Az előző napon mutatott játékhoz képest sokkal jobb Miskolcot láttunk

2017. július 18. (kedd) 22:59
Az előző napon mutatott játékhoz képest sokkal jobb Miskolcot láttunk Fotó: Rogoszfoto

Ismét szép számú nézősereg buzdította a hazaiakat, s a szurkolók talán abban reménykedtek, hogy Szögi Ádám és társai azt követően, hogy hétfőn átestek a tűzkeresztségen, már felszabadultabban, kevésbé görcsösen kosaraznak, mint tették a német rivális ellen. Az esélyesség terhe sem nyomasztotta Drahos Gábor fiait, hiszen velük szemben a szlovén gárdát szinte kiütő lengyel alakulat állt.

Miskolci Egyetem - Marie Curie Skladowska Egyetem (POL) 49-56 (12-20, 12-12, 8-16)

Miskolc, Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokság, 500 néző. V.: Pacuraru (román), Quintero (spanyol)

Miskolc: Szögi, TAKÁCS, Máté, LIPPAI, KŐVÁGÓ-LASKA. Cs.: KOPASZ, Béres, Orosz.

A lengyel csapat vezető találatára Szögi Ádám felelt szép betörésből. Lippai Szabolcs sikeres büntetőjét követően a második dobása után Kővágó Laska Márk pöckölte vissza a labdát a lengyel gyűrűbe, s ezzel még 5-5-re egyenlítettek a hazaiak, ám ezt követően a két 210 centi körüli, remek felépítésű centerrel felálló rivális 7-0-lal elhúzott, ekkor időt is kért Drahos Gábor. Sikerült megtörni a lengyel lendületet, Lippai duplája, majd Kopasz Márton triplája után 2 pontra csökkent a hátrány. A negyed vége az ellenfélé volt, amely egy 8-0-lal 10 pontos előnyre tett szert, de mutatós és eredményes volt a negyed végén az oldalbedobás-figura, amelyből Kopasz szerzett szép kosarat.

6 lengyel pont után, jó 3 perc elteltével Szögi dobott hárompontosat. A szakasz közepén Drahos mester vágta dühösen földhöz tábláját egy technikaiért – bár úgy tűnt, jogosan várt sípszót, miután Kopaszt megtolták a levegőben. Ezzel együtt olyan iramban, keménységgel játszott a Lublin, amilyenhez a magyar egyetemi bajnokságban nem nagyon szok(hat)tak hozzá a hazaiak. A félidő hajrájában támadásban sokat hibáztak a lengyelek és 10 ponton belülre került a hazai gárda.

Takács Dániel 2+1-es akciójával 5 pontra jött föl a Miskolc a második félidő elején. A negyed közepén egy 10-0-lal ismét "tízen túli" előnyt szerzett a lengyel gárda. A negyed hajrájában Lippai büntetőkből igen hosszú hazai kosárcsendnek vetett véget, de a 3. negyed végén a lengyelek mutattak be ügyes oldalbedobás figurát zsákolással, és 16 ponttal vezettek a záró etap előtt.

Takács triplát szerzett a záró szakasz elején, majd Kővágó-Laska is villant, a lengyeleket láthatóan frusztrálta a hazai gárda szívóssága, összeszedtek egy sportszerűtlent, Takács újabb triplájával egy 11-0-lal a szakasz közepén 7 pontra feljött a vendéglátó, amikor időt kért a lengyel szakvezető. Nem tört meg a lendület, Kővágó jóvoltából a roham 14-0-ra "duzzadt", a hátrány pedig 4 pontosra apadt. Ekkor jött egy "gyilkos" hármas lengyel részről. A kőkemény, küzdelmes végjátékban mindkét csapat sokat hibázott, és bár a hazai gárda 17-8-as negyedet produkált, a győzelem ezúttal (is) elmaradt, de a mutatott játék, az utolsó negyed küzdeni akarása bizakodásra ad okot a záró csoportmeccs előtt, amelyet ugyanúgy 18.15-kor kezdenek szerdán a miskolci Generali Arénában a Primorska Egyetem csapata ellen.

Statisztika: http://live.fibaeurope.com/www/game.aspx?acc=6026&gameID=127280&Ing=en

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk