Legközelebbi eseményeink


Bajnokhoz méltó hazai szezonkezdet

2018. november 22. (csütörtök) 11:40

Ünnepi hangulatban aratott magabiztos győzelmet november 20-án, kedden este a Miskolci Egyetem tavalyi bajnok férfi kosárlabdacsapata a 2018/2019-es Magyar Egyetemi-Főiskolai Bajnokság (MEFOB) első hazai összecsapásán, a Körcsarnokban.

Az ELTE-BEAC elleni mérkőzés rendhagyó módon kezdődött, hiszen a feldobást megelőzően dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora a helyszínen köszöntötte a tavalyi bajnokcsapat játékosait és edzőjét, méltatta az előző évad bravúros eredményét, felidézte a nyári coimbrai egyetemi játékok hangulatát, valamint sok sikert kívánt a csapatnak az előttük álló szezonhoz. Az universitas első embere, a csapat tagjai és a jelenlévők közösen tekintették meg a Körcsarnokban frissen felhúzott, az egyetemi bajnoki címeknek méltó emléket állító bajnoki zászlókat. A mérkőzést címvédőhöz méltó játékkal, nagy sebességgel és koncentrációval kezdte a miskolci csapat. Már ebben az időszakban rengeteg eladott labdába kergette riválisát a hazai gárda, melynek tagjai igyekeztek gyors, látványos befejezésekkel megörvendeztetni a publikumot, akik Tóth labdaszerzést követő zsákolását vastapssal jutalmazták. A mérkőzés elejétől kezdve pontosan céloztak a hárompontos vonalon túlról a hazai játékosok, különösen Piukovics volt elemében, aki egymaga a mérkőzés végéig 5 hárompontost süllyesztett el a vendégek gyűrűjében, de a többiek sem akartak elmaradni tőle, így végül összesen 15 hárompontosnál álltak meg a miskolciak és tették mindezt 52%-os hatékonysággal. Ennek is köszönhetően már a félidőre igen jelentős különbség alakult ki a csapatok között. (60-11)

A félidőben a Rockabilly Chicken által felajánlott nyereményért a közönség soraiból többen kipróbálhatták magukat a küzdőtéren egy dobóverseny erejéig.

A második félidőben is igyekeztek közönségüket kiszolgálni a hazaiak, akik közül Tóth és Kopasz látványosat zsákolt, Takács élményszámba menő gólpasszokkal hozta kihagyhatatlan helyzetbe társait, akik éltek is lehetőségekkel, ezáltal növelve folyamatosan a különbséget a két együttes között. A 100-ik pontot a fiatal Marton Domonkos szerezte egy remek hárompontossal, amiért be is zsebelte a társak elismerését. Hazai oldalról minden pályára lépő játékos eredményes tudott lenni. Ilyen arányban is megérdemelten nyerték meg a mérkőzést a miskolci egyetemisták, így méltó módon avatták fel a bajnoki zászlókat. (113-24).

Miskolci Egyetem – ELTE-BEAC 113-24 (38-6, 22-5, 24-4, 29-9)

Miskolci Egyetem: Tóth B. (20/6), Kopasz (8), Takács D. (13/9), Szanyi (11/9), Orliczki B. (7). Csere: Piukovics (29/15), Takács Zs. (10), Márton (10/3), Szepesi (5/3). Vezetőedző: Drahos Gábor

ELTE-BEAC: Mayer (3), Grajzel (4), Molnár (9), Tímár (3/3), Czimer (5/3). Csere: Kovács D. (-). Vezetőedző: Varga Zsolt

Drahos Gábor: - Magabiztos győzelem, jó csapatmunka es nagy sebesség jellemezte mai játékunkat. A különbségtől függetlenül végig igyekeztünk a szükséges koncentrálással dolgozni, mert erre szükségünk lesz a folytatásban. Gratulálok a csapatnak a bajnoki zászlóhoz is, ami mostantól a Körcsarnokunkban figyeli további munkájukat!

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk