Legközelebbi eseményeink


Beszámoló a Baján megrendezett Amerikai football Aréna Bajnokságról

2013. április 21. (vasárnap) 10:05
Beszámoló a Baján megrendezett Amerikai football Aréna Bajnokságról Forrás: https://www.facebook.com/miskolc.lions

Április 13-a szokatlanul korán kezdődött sokak számára, hiszen a Bajára készülő csapattagok és kísérőik számára a busz hajnal 3:40-kor indult az egyetemi parkolóból. Tapasztalat szerint a miskolci egyetemisták ebben az időpontban gyakran ’még’ ébren vannak, nem pedig ’már’, így jó volt azt látni, hogy minden csapattagnak sikerült az ébredés és cseppet sem kipihentnek tűnő arccal várták a felszállást és indulást.
 

Mire a busz elért Bajára, nemcsak felkeltek a játékosok, de a nap is kisütött és egészen kellemes időben zajlott a beltéri rendezvény. A helyszín leírására nem szentelnék túl sok szót, a galériában található képek magukért beszélnek. Hasonló körülmények közt edzettünk itthon is így a bordásfal és a közeli lelátó nem okozott problémát senki számára. Szerencsére sérülések sem lettek miattuk.

Az első mérkőzését a Miskolc a Komló ellen játszotta, amit a pénzfeldobást követően a Miners kezdett, támadással. A MEAFC-Lions védői hamar leparancsolták az ellenfél támadóegységét a pályáról, itt volt az idő, hogy az offens is bemutatkozzon. Két play, két futás és a 23as számú running back meg is szerezte a csapat első tétmérkőzésen szerzett touchdownját. Egy sikeres irányítófutás következett az extrapontért, melyet követően az eredmény 7 – 0 volt a miskolciak számára. A védelem 0 pontot tartotta a komló támadóit, miközben a MEAFC-Lions összesen 30 pont feletti pontot rakott fel a táblára. A srácok tudták, hogy a neheze most jön.

Az előzetes ismertetéssel szemben a következő ellenél nem a házigazda Raiders volt, hanem az Isaszeg Pirates, akikkel a MEAFC-Lions már találkozott nagypályán, ősszel. Az Isaszeg szerezte meg a vezetést, de a sikertelen extrapontot követően csak 6 – 0-ra vezettek. Ezt követően fordított a Miskolc, 6-12-re, extrapontot talán egyik csapatnak sem sikerült konvertálnia a meccs alatt. A továbbiakban a MEAFC-Lions védői összehoztak két safety-t, miközben az Isaszeg is bővítette pontjai számát. Kicsit több mint két perccel a meccs vége előtt az Isaszeg vezetett 18-16-ra. A MEAFC-Lions vezetett egy eredményes driveot, amivel a szerzett pontjaik száma 22-re gyarapodott (sikertelen 2 pontos kísérletet követően), de az Isaszegnek maradt kb. 15 másodperce, ami elég volt arra, hogy egy szerencsés Hail Marynek köszönhetően az utolsó másodpercben megfordítsák a mérkőzést. A rendkívüli izgalmakkal teli mérkőzés vége 24-22 lett a kalózok számára, edzőjük a meccs után odajött a miskolci vezetőséghez és megköszönte a mérkőzést, hozzátéve, hogy ennyire jó meccset még sosem játszottak.

A vereség sajnos nyomot hagyott több emberben, a Baja elleni első félidőben a támadóegységet az ideges játék, elejtett passzok, fumble jellemezte, amellett, hogy a védőink több labdát is szereztek, a félidő 0 – 0. A második félidőben az oroszlánok nehézkesen felküzdöttek 6 pontot a táblára, de ezt 12 bajai követte. A szerencse ezúttal sem minket támogatott, a mérkőzés végén feldobott Hail Mary-k sikertelen passzok lettek, így a MEAFC-Lions ismét kikapott.
A harmadik helyért játszhatott így a MEAFC-Lions, a már ismert Komló ellen, a mérkőzés lassan és rosszkedvűen kezdődött, de a játék élménye hamar rendet rakott a fejekben. A MEAFC-Lions élvezetes játékkal, végül 46 – 0-ra verte ellenfelét.

A bajai kirándulás bár nem úgy végződött, mint azt sokan remélték az úton és a felvezető napokban, hetekben, de a III. helyezettnek járó kupa mellett rengeteg éles helyzetben szerzett tapasztalattal lettek gazdagabbak játékosaink, akik alig várják a következő megmérettetést, melyre hétfőn kezdődik a felkészülés. A következő mérkőzések részletei hamarosan publikusak lesznek, reméljük minél többen szurkolnak majd a miskolci oroszlánoknak a helyszínen.

Go MEAFC-LIONS!

https://www.facebook.com/miskolc.lions

További információk

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk