Legközelebbi eseményeink


Bíztatóan formálódik a MEAFC-Miskolc kosárlabda csapata!

2019. július 05. (péntek) 15:58

A kiváló amerikai játékos, Austin Thornton is visszatér Miskolcra.

A nyári időszakban sem állt meg a munka a MEAFC-Miskolc kosárlabdázóinak háza táján. Az Egyetemi Körcsarnokban nem csupán a gyerekek nyári tábora pörög hatalmas létszámmal, hanem az NB I-es csapatánál is javában folyik a 2019/2020-as keret kialakítása. Egy hónappal a felkészülés kezdete előtt dr. Fazekas Csaba, a kosárlabdázók szakosztályvezetője engedett bepillantást a miskolci gárda jelenlegi kulisszái mögé.

 

„Az NB I/B Piros csoportjában a kilencedik helyen zártunk, az Egyetemi Bajnokságban pedig bronzérmet szereztünk az elmúlt szezonban. Alapvető terv, hogy a tavaly megmérettetett játékosok alkotta fiatal keretre építenénk azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a megszerzett tapasztalattal felvértezve idén már stabilabban és eredményesebben tudnak majd szerepelni.

Drahos Gábor vezetőedző a tavalyi alapemberek közül bizonyosan számíthat jövőre is Takács Dániel, Homoki Donát, Tóth Bence, Béres Dávid, Lippai Szabolcs és a visszatérő amerikai légiós, Austin Thornton játékára. Ehhez a névsorhoz csatlakozik majd augusztus elején a Debrecenből érkező Kozák Márton és Kozák Bertalan.

A javarészt saját utánpótlásunkból kikerülő leendő egyetemistáinkkal és középiskolásainkkal folyamatosan egyeztetek a közös folytatás lehetőségéről, amit esetükben befolyásol a sikeres egyetemi felvételijük, illetve a tény, hogy az érettségi évében ki hogyan tervezi a sport és tanulás összehangolását.

Saját nevelésű játékosunk, Galló Márk helyzete különlegesebb, hiszen két éve történt sérülése óta csak pár mérkőzés erejéig tudott visszatérni, ám azóta sem egészséges. A klub ettől függetlenül végig mögötte állt és kitartott mellette, természetesen a továbbiakban is számítunk rá és hiszünk abban, hogy fog ő még örömet okozni a MEAFC szurkolóknak.

A távozási oldalon Orliczki Bence a több játéklehetőség reményében egy osztállyal lejjebb, a Zöld csoportos Tiszaújvárosban folytatja. Rá a MEFOB gárdánkban természetesen továbbra is számítunk.

Tóth Viktor a szezon eleji sajnálatos sérülése után, bár mindent megtett a visszatérésért, egy januári rossz mozdulat miatt ez nem sikerült neki. Ezt, valamint az egyéb feladataiból adódó nagyfokú leterheltséget figyelembe véve, vele a keret kialakításakor nem tudunk számolni.

Kopasz Márton a jövő évre tervezett rotációban hátrébb szorult volna, így három Miskolcon töltött szezon után távozik, és vélhetően a fővárosban folytathatja pályafutását.

Szepesi Szabolcs sérülését követően már a civil szférában tervezi a jövőjét.

Brugós Olivér idén is munka mellett vállalta a szereplést, most pedig egy új munkaajánlat más városba szólította, így távozik a csapattól.

Szanyi Róbertre számítottunk volna a következő szezonban is, ám a játékos hosszas gondolkodás után sem fogadta el ajánlatunkat, így távozik.

A roppant tehetséges, 16 éves Takács Zsolt esetében családi okok miatt – egy váratlan munkalehetőség miatt az ország másik végébe költöznek – előreláthatólag nem tudjuk folytatni a megkezdett közös munkát.

Ezen konkrétumok mellett van pár jelenleg még függőben lévő tárgyalásunk, amelyek végére amennyiben és amikor pont kerül, úgy azonnal tájékoztatjuk majd szurkolóinkat.” – zárta részletes tájékoztatását a miskolciak szakosztályvezetője.

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk