Legközelebbi eseményeink
2019. február 07. (csütörtök) 22:09

Megnyitja kapuit a Miskolci Egyetemi Korcsolya Aréna

A Miskolci Egyetemi Sportközpont, a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Clubbal együttműködésben egy különleges lehetőséggel egészíti ki a 2018/19-es tanév II. félévében az egyetemi oktatók, dolgozók, hallgatók számára nyújtott sportszolgáltatásokat.

A Miskolci Egyetem Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatával közösen befogadta és sikeresen megszervezte 2016. nyarán a 20. Tájékozódási Futó Egyetemi Világbajnokságot. A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) 2017. augusztusában ünnepélyes keretek közt kihirdette a tavalyi év legjobb szervezésű egyetemi sportvilágbajnokságért járó díjat, amelyet az idei évben Miskolc Városának és a Miskolci Egyetemnek ítéltek oda. A nemzetközi elismerést Dr. Deák Csaba, a Miskolci Egyetem kancellárja vette át Tajpejben.

Remekül szerepeltek a Miskolci Egyetem hallgatói a hétvégén megrendezett Judo Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokságon, 2 arany és 1 bronzérmet szerezve.

A hétvégén megrendezett úszó Mefob-on egyetemünk 5 hallgatója szállt medencébe. Sávolyi Sára 100 m gyorson 4. pontszerző, illetve 400 m gyorson bajnoki ezüstérmet jelentő helyezést ért el.  Kovács Eszter, Veleczki Patrik jó versenyzéssel a közép mezőnyben végeztek, Nagy Evelin 100 m mellen, valamint Balla Ádám 100 m pillangón 6. pontszerző helyezést ért el. Az intézmények közötti versenyben a 8. helyen végeztünk.

2016. november 12. (szombat) 07:07

XLVI. Műszaki Felsőoktatási Sportnapok

A Miskolci Egyetem női kosárlabdacsapata november 4. és 5.-én részt vett a veszprémi Pannon egyetem által megrendezett XLVI. Műszaki Felsőoktatási Sportnapokon. Lőrinc István csapata a két nap alatt három mérkőzést játszott. Egy vereség és két győzelem után a lányok második helyen zárták a tornát, valamint a legjobb dobónak járó címet is az egyik miskolci játékos, Vasas Orsolya nyerte el.

Miskolc és a Miskolci Egyetem ad otthont a soron következő Kosárlabda Egyetemi Európa-bajnokságnak. Az eseményt, melyen 16 férfi és 12 női csapat vesz részt, 2017. július 16-23. között rendezik meg. A kontinensviadal előkészületeinek ellenőrzése céljából nemrégiben a borsodi megyeszékhelyre látogatott Peter George, az Európai Egyetemi Sportszövetség technikai delegáltja – a sportág elismert szakembere.

2016. október 11. (kedd) 23:50

Beszámoló - XVII. Miskolci Egyetemi Sportnap

A Miskolci Egyetemi Sportközpont és a MEAFC szervezésében 2016. szeptember 20-án sor került a XVII. Miskolci Egyetemi Sportnapra, mely a hagyományok szerint, kötelezően sporttal töltendő tanítás nélküli munkanap volt. Az idei évben az UNESCO közgyűlése szeptember 20-át az Egyetemi Sport Nemzetközi Napjává nyilvánította. Egyetemünk büszkén csatlakozott a programsorozathoz, mely egész Európában, több száz egyetemen, több ezer hallgatót mozgatott meg ezen a napon. A Miskolci Egyetem hallgatói és dolgozói mintegy 1300 fős létszámmal képviseltették magukat a rendezvényen.

A Sportközpont és a MEAFC szervezésében, Fellinger Szilvia testnevelő tanár a szorgalmi időszakban minden KEDDEN 18:00-19:15 között alakformáló aerobicot tart a Miskolci Egyetem hallgatói részére.

Az edzések helyszíne a Miskolci Egyetemi Körcsarnok Galériája, amely legkönnyebben az épület hátsó bejárata felől közelíthető meg.

Valamennyi mozogni vágyó hallgatónak ajánljuk!

2016. szeptember 09. (péntek) 17:17

Pályázati felhívás: Élsportolói mentorprogram

Élsportolói mentorprogramot hirdet a Miskolci Egyetem azzal a céllal, hogy segítse az intézményben tanuló élsportolókat tanulmányaik és sporttevékenységük összehangolásában.

2016. augusztus 11. (csütörtök) 13:31

Az utóbbi évek legjobbjai között a miskolci vb

Hatalmas szakmai sikert hozott a július 30-augusztus 4. között Miskolcon megrendezett 20.  Egyetemi Tájékozódási Futó Világbajnokság. A 34 ország, 265 versenyzőjét felvonultató, túlnyomórészt skandináv  érmeket hozó viadalon  a magyar sportolók többször is a első húszban végeztek, sőt két alkalommal a legjobb tíz közé is bekerültek.

1. oldal / 11

Hírarchívum

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk