Legközelebbi eseményeink


Csalódást keltő mérkőzés és évkezdet!

2019. január 12. (szombat) 10:22
Homoki a szezon legjobb teljesítményét nyújtotta Homoki a szezon legjobb teljesítményét nyújtotta

Hiába Homoki extra teljesítménye, a rutinosabb bonyhádiak kihasználták a hazai üresjáratokat.

MEAFC-Miskolc - Bonyhádi KSE 74-76 (21-19, 19-29, 22-14, 12-14)

NB I/B Piros csoport 14. forduló, Miskolc, Körcsarnok 200 néző.

Vezette: Sallai István, Gergely Csaba, Domán István.

 

MEAFC: Takács (8/6), Kopasz (4), Tóth V. (4), Homoki (27), Béres (4). Csere: Szanyi (14/6), Lippai (10), Galló (3), Orliczki Máty. Edző: Drahos Gábor.

Bonyhádi KSE: Pupp (21), Somogyfoki P. (19/6), Baki (11/3), Somogyfoki Sz. (7), Tömösváry (11/3). Csere: Nagy (5), Dorogi (2), Kis, Gébert, Buday-Sántha. Edző: Morgen Frigyes.

 

A mérkőzés előtt bizakodásra adhatott okot a hazaiaknál, hogy hosszú kihagyás után ismét a csapatban volt Galló Márk és Tóth Viktor. A maródiak listája ezzel a Prophet, Tóth B., Orliczki B, Orliczki Már., Brugós és Szepesi névsor tagjaira „szűkült”.

Tóth az elején jól mozgatta társait, így az ötödik percre 5 pontos előnyt harcolt ki a hazai gárda, elsősorban Homoki mezőnykosarainak köszönhetően. A negyed közepén, több mint egy év után pályára lépett Galló is, aki rögtön egy kiharcolt faulttal vetette észre magát. 19-13-as vezetésnél jött az első negyed végi rövidzárlat - mint később kiderült nem az utolsó - és kiegyenlített az ellenfél. A dudaszó pillanatában azonban egy duplával mégis a hazaiak voltak előrébb (21-19).

A második negyedben is váltakozva estek a kosarak és bár a hazaiak ebben a szakaszban nem voltak elég kemények, Szanyi két bevágott távolijának köszönhetően mégis megléptek (40-35). Ekkor azonban teljes rövidzárlat következett hazai oldalon, rossz döntések sorozata elöl s hátul, így a vendégek megérezték, hogy lehet keresnivalójuk, sokkal keményebbé tették a védekezésüket és támadásban is rendre eredményesek voltak. A negyed végén 0-13-as rohanással már náluk volt az előny (40-48).

A harmadik negyedben bár az első kosarat a vendégek szerezték, a miskolciak szívós munkával lépésről lépésre közelítették meg az ellent. A feljavuló védekezésnek, valamint a ritmust elkapó támadásoknak köszönhetően a negyed végére egalizálták az eredményt (62-62).

A negyedik negyed eleji gólcsendet a hazaiak törték meg a  szenzációsan játszó Homoki révén. Az erős dupla-duplával záró hazai kiscsatár mind pontszerzésben (27), mind lepattanózásban (12) csapata legjobbja volt. A negyed derekán Szanyi villant megint két távolival, így megnyugtatónak tűnő 6 pontos hazai előnnyel érkezett az utolsó három perc (73-67). Ekkor azonban teljesen érthetetlen módon "leállt" a hazai gárda és ahelyett, hogy végleg eldöntötte volna a meccset totális bizonytalanság lett úrrá a játékosokon. Ritmustalanná vált a támadás és az utolsó pillanatig nagyot küzdő bonyhádiak Pupp remek egyéni megmozdulásai és kiváló büntetőzése révén át is vették a vezetést. Mivel a hazaiak kritikus pillanatokban és a büntető vonalról is hibáztak, a Bonyhádiak visszavághattak az első fordulóban elszenvedett vereségükért a csupán egy félidőt ébren töltő borsodi csapatnak (74-76).

A MEAFC-Miskolc csapata legközelebb jövő héten vasárnap Pécsett lép pályára.Drahos Gábor, vezetőedző: Nehéz megérteni, hogy ezen a szinten miért adunk egy teljes félidőt már sokadjára az ellenfeleknek. Azt még nehezebb feldolgozni, hogy ha így tudunk védekezni, ahogy a második félidőben tettük, ezt miért kell ennyi ideig tartalékolni? Az igazi szomorúság az, hogy Homoki férfias kosárlabda teljesítménye nem ragadt át olyan mértékben a csapattársakra, hogy most egy győzelemnek tudjunk örülni.

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk