Legközelebbi eseményeink


Felsőházba jutott a MEAFC kosárlabda csapata!

2017. február 25. (szombat) 12:30
A MEAFC amerikai centere 16 pontot és 11 lepattanót szerzett a Békés ellen A MEAFC amerikai centere 16 pontot és 11 lepattanót szerzett a Békés ellen Fotó: AmbZolphoto

Közönségszórakoztató mérkőzésen győztük le a Békést!

Ismét szépen hömpölygött a tömeg a Körcsarnokba, sőt, a MEAFC alapszakaszának utolsó hazai mérkőzését Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és Dr. Deák Csaba, A Miskolci Egyetem kancellárja is a helyszínen tekintette meg.

Drahos indította üzemi hőfokon a hazai csapatot, hiszen a MEAFC első 5 támadásából 4 az ő gólpasszával zárult, a maradék egy esetben pedig Endrész remek ütemű passzából maga szerzett kosarat (13-4). A vendég időkérés sem törte meg a lendületet, hiszen Máté újabb triplát szerzett, majd Price is sikeres tempóval nyitott. A csoport pontlistáját vezető Koma kosarára ismét Máté, majd Price felelt. A védekezésre is nagyon ügyelő házigazda labdaszerzések után pillanatok alatt a másik palánknál termett, így előbb Szögi ziccerezhetett, majd egy szép Szögi-Drahos-Szojka háromszögelésnek tapsolhatott a közönség (25-12).

Fazekas pillanatival folytatódott a meccs. A csapat legrutinosabbja előbb Drahos türelmes passzát váltotta gólra, majd Komától csente el a labdát, amivel Szögi robogott a gyűrűig. Letámadásra váltott ekkor a Békés, amit azonnal egy sikeres lerohanással büntetett a hazai csapat. Nem csupán a nézők, de a miskolci játékosok is élvezték a mérkőzést, hiszen a találkozó egyik legszebb támadását vezetve Takács szerzett hárompontost a sarokból . Az ellenfélnél Nagy Balázs kettesei és hármasa jelenthettek volna apró gyógyírt, ám a Szögi, Takács végül Kopasz távolijaival tovább munkáló hazai henger ellen ez most kevés volt (45-23).

Máté majd Price közelijét követően a békésiek szerb hátvédje, Kristic villant kétszer, majd büntetőből, ám Takács újabb hármasa gyorsan lehűtötte a kedélyeket. Továbbra is szépen járatták zónavédekezés ellen a hazaiak a labdát, így Takács negyedszer is triplázhatott. Csapatmunka hátul majd elöl: Endrész és Máté csapdájából Szojka indította Szögit, hogy aztán Mátétól Takács hát mögötti passza után Szojka dobhasson ziccert. Joggal járt a taps a látványos támadásért a fiúknak. A békésiek időkérése után Drahos szerzett triplát, amivel 30 pontra nőtt a MEAFC előnye (65-35). Az utolsó két perc extra látványos sebességéhez Galló magabiztos lepattanói szolgáltattak alapot, amik után Szögi villámgyorsan Endrészt, majd Oroszt is megdobathatta, utóbbit kétszer is (71-35).

Price kosárral indult a záró negyed, majd Kopasz is szép alapvonali ziccert dobott. Az ellenfél legjobbja, Koma hiába szerzett újabb szép pontokat, csapata nagyon elfáradt. A folytatás gyakorlatilag a dupla-duplát összehozó hazai centerek uralmáról szólt, hisz Price (16 pont, 11 lepattanó) újabb kosarai mellett Galló (11 pont, 10 lepattanó) is folyamatosan eredményes tudott lenni. A 35. percben megtört a jég, megszületett Zach első itteni zsákolása. Drahos jó bejátszása után faulttal sem tudták megállítani az amerikai centert, így bár a ráadás büntetőt kihagyta, mégis újra 40 pont volt a különbség (86-45). Ekkor harsant fel először az alapvonal mögött szurkoló U-11 és U-12-es kórus felől a „100-at nekik” rigmus. Tény, hogy fiatal kosarasaink ma nagyon benne éltek a 100. pont bűvöletében, hiszen pont a mai mérkőzésen köszöntötte Cserhalmi Ede vezette U-12 „B” csapatunk tagjait - egy korábbi meccsükön dobott 101 pont okán – hatalmas tortával a klub. Nos, a nagy akarást többnyire akadozó támadások és felületesebb védekezések követték, így a Békés egy 10-0-s szakaszgyőzelemhez juthatott. Price jó tempója és Szepesi szép asszisztja felébresztette a hazaiakat, így Galló ziccere után már csak 3 találatnyira volt az „álomhatár”. Orosz bekígyózott, majd Drahos 10. gólpassza Gallót találta üresen, így már csak 1 kosár hiányzott a gyerekek boldogságához. Egy gyorsan beütött fault után – igaz büntetők árán, de – labdához jutott a MEAFC, így Orosz remek lepörgéses ziccerével a hőn áhított 100. pont is megszületett. Az ujjongó gyerekeket és a többi lelkes szurkolót a békésiek utolsó kosara sem szomorította el, vastapssal jutalmazták a miskolci kosarasok fölényes győzelmét (100-62).

A MEAFC idei 14. sikerével bebiztosította helyét az NB I/B legjobb nyolc csapata között, így minden szempontból méltóképpen búcsúzott az idei szezonra felújítás miatt bezáró Körcsarnoktól.

Folytatás jövő héten Budapesten, az Óbudai Kaszások otthonában!

Így tovább a hátralévő négy fordulóban is, Fiúk, Hajrá, MEAFC!

 

MEAFC-Békési SzSK 100-62 (25-12, 20-11, 26-13, 29-26)

NB I/B Keleti csoport 18. forduló. Miskolc, Körcsarnok, 356 néző.

Vezette: Válé Flórián, Józsa András, Nagy Viktor.

MEAFC: Takács (12/12), Drahos (6/3), Máté (12/6), Galló (11), Endrész (6). Csere: Price (16), Orosz (10), Szögi (10/3), Szojka (10), Kopasz (5/3), Fazekas (2), Szepesi. Edző: Bene Szilárd.

Békés: Kertész (5), Molnár (2), Krstic (8/3), Koma (20), Gruda (6). Csere: Nagy B. (18/6), Nagy Cs. (3), Csorba, Zsíros. Edző: Balog Lajos.

 

Bene Szilárd, vezetőedző: A vártnál hamarabb sikerült eldöntenünk a találkozót, pedig az utóbbi hetekben jó meccseket játszottak a békésiek. Végre javul mezőnyből a dobásmutatónk és a palánk alatti játékunk is egye tudatosabb. Ezzel a győzelemmel már biztosan a legjobb 8 között fogunk végezni a 24 csapatos NBI/B-s bajnokságban. Örülök, hogy sikerült méltó módon búcsúzni a Körcsarnoktól. A szépszámú kitartó szurkolótáborunkat pedig várjuk majd a rájátszáskor a Városi Sportcsarnokba is.

 


Forrás: Youtube.com

 


Forrás: Youtube.com

 

 

További információk

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk