Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Győzelemmel búcsúzott közönségétől a MEAFC!

Egy remek szezont futó Nagykőröst győztünk le utolsó hazai mérkőzésünkön.

Lippai kosaraival kezdődött, majd Kopasz lendületes mozgásával folytatódott a 7. hely sorsáról döntő párharc első felvonása. A miskolciak mezőnyembere zsákolása mellett sorra szedte a lepattanókat (összesen 13-ig jutott), amelyekből Cole-Brinson és társai voltak eredményesek (23-11).

Dobos, a vendégek óriása a folytatásban komoly feladat elé állította a miskolci védelmet. 220 centis magassága révén nem sok védő kézzel találkoztak a neki magasan beívelt labdák, így a nagykőrösiek ledolgozták hátrányukat (39-36).

Rutinos és mozgékony mezőnyei révén tovább közeledett a Nagykőrös, ám a negyed végén Szepesi megrázta magát, és tripláival ismét megugrott a MEAFC (60-52).

Az utolsó negyedben villámrajtot vettek a vendégek, ám egyenlíteni nem tudtak. Többször is egyetlen pontra zárkóztak, ám a remekül játszó Szepesi vagy Cole-Brinson mindig a legjobbkor villant meg. A mérkőzés hajrájában a nagykőrösiek kihasználták a házigazda védekezési hibáit, ám a Lippai ziccerét követő amerikai büntetők végül meghozták a MEAFC csapatának az újabb győzelmet (80-78).

MEAFC – Nagykőrösi Sólymok 80-78 (23-11, 16-25, 21-16, 20-26)

NB I/B Piros csoport, rájátszás a 7. helyért, 1. mérkőzés. Miskolc, Körcsarnok.

Vezette: Pozsonyi László, Balogh Gyula, Sallai István.

MEAFC: Orliczki M., Drahos (6/6), Cole-Brinson (34/6), Kopasz (5), Lippai (13). Csere: Szepesi (15/9), Béres (3), Homoki (2), Orosz (2), Timkó, Szojka. Edző: Walke Károly.

Nagykőrös: Lakosa (7/3), Tózh (17/3), Fehér P. (9/3), Molnár (20/9), Dobos (14). Csere: Kónya (5/3), Petrás (3), Szablics (2), Mácsai (1), Fehár Á. Edző: Lakosa Zsolt.

Walke Károly, vezetőedző: Nagyon jó erőkből álló és jól játszó Nagykőröst sikerült legyőzni tartalékos összeállításban. Külön örülök, hogy az eddig kevesebb szerepet kapó játékosok is hozzá tudtak tenni a győzelemhez, gondolok itt elsősorban Szepesi jó játékára. Igyekszünk szerdán is helytállni a visszavágón.