Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Hárompontosok nélkül nagyon nehéz nyerni!

A dobogón telelő nyíregyházi csapat kihasználta a házigazda triplamentes napját.

Hazai ziccerrel és vendég büntetőkkel indult a keleti rangadó. Máté sikeres tempódobásaival vétette magát észre, ám a Cápák nagyon elkapták a fonalat. Négy sikeres távolijukkal elléptek a Miskolctól (21-32).

Máté és a vendégek is folytatták a megkezdett sormintát. Előbbi kettest, utóbbiak hármasokat szereztek. Az energikusan játszó Drahos és a továbbra is remekül célzó Máté kosaraival azonban félidőre ismét nyílt maradt a meccs (44-48).

Két remek hazai gólpassz utáni kosárral gyorsan egyenlített a MEAFC, ám a két és fél perc alatt megítélt 5 szabálytalanság miatt korán büntetőzhetett az ellenfél. Drahos újabb asszisztját (összesen 13-ig jutott) Béres váltotta pontokra, amivel a MEAFC átvette a vezetést (50-49). Mivel a vendégek légiósa, Stojanovic a sokadik színészkedését is megúszta figyelmeztetéssel, így a Nyíregyháza visszaszerezhette a vezetést. Nagy adok-kapok következett, ami két hazai hiba miatt továbbra is vendég előnnyel ért véget (58-63).

Kíméletlenül kosarakkal büntette továbbra is a kék mezes gárda a hazai hibákat. A triplákkal egész végig hadilábon álló, a lefújásig egyetlen hármast sem szerző MEAFC küzdött ugyan becsülettel, de nem tudott fordítani. Hiába díjazták a játékvezetők ekkor – összességében talán kicsit későn – Stojanovic újabb színészi alakítását immár technikai hibával, a hátralévő pár percben a vendégek rutinosan tartani tudták megszerzett előnyüket (71-79).

MEAFC – Nyíregyháza Blue Sharks 71-79 (22-31, 22-17, 14-15, 13-16)

NB I/B Piros csoport 12. forduló, Miskolc, Körcsarnok.

Vezette: Vida Béla, Nagy Viktor, Major Ádám.

MEAFC: Orliczki M., Szögi (8), Drahos (19), Máté (16), Timkó (4). Csere: Béres (14), Homoki (4), Kopasz (4), Szepesi (2), Lippai, Takács. Edző: Walke Károly.

Nyíregyháza: Bus (16/6), Czura (24/6), Stojanovic (17/12), Nagy (16/6), Mokánszki (2). Csere: Szendi (4), Oláh, Sitku, Demeter. Edző: Siska János.

Walke Károly, vezetőedző: Rengeteg munkát fektettünk ebbe a mérkőzésbe. Abban a szellemben, felfogásban játszottunk ahogy a jövőben mindig szeretnénk. Kiszolgáltuk közönségünket, hárompontos dobásainknál kicsit több szerencsével nyerhettünk volna is. Jelen pillanatban ennyi különbség van a két csapat között.