Legközelebbi eseményeink


Hetedik helyen zártuk az alapszakaszt!

2016. április 04. (hétfő) 11:53
A Keleti csoport újoncaként 10 győzelmet szerzett a MEAFC az idei alapszakaszban! A Keleti csoport újoncaként 10 győzelmet szerzett a MEAFC az idei alapszakaszban! Fotó: AmbZolphoto

Drahos hiányát kihasználta a fiatal Kecskemét.

 

Újonc szezonja alapszakaszának utolsó mérkőzését Kecskeméten játszotta a MEAFC, ahol egy esetleges miskolci győzelem a hatodik helyet jelentette volna a vendégeknek.

Három perc után három hármas eredménynél cserére kényszerült a Miskolc. Drahos Gábor sérülés miatt nem tudta folytatni a játékot, így a karmester karszalag Kiss Balázs kezére került. A meglepően lassú játékot hozó első negyedben három hazai lerohanás megakadályozta a vendégek nagyobb előnyszerzését, így Piukovics utolsó másodperces palánkosa igazságos döntetlenre hozta a nyitányt (15-15).

A 12. percben először szólalt meg a kecskemétiek igazi fegyvere, Jakab csapata első tripláját szerezte. Endrész és Szojka jól termelte a pontokat, ám a kékek játéka sokszor akadozott, így meglépett a kecskeméti banda (35-25).

A harmadik negyed a Fazekas által beüzemelt remek csapatvédekezésről szólt. Mivel stabil volt a hátsó alakzat és a lepattanók is Szojka karjaiban landoltak végre lendületes és helyenként kollektívan formás támadásokat tudott vezetni a MEAFC. Fazekas Csaba hibátlan büntetőzés melletti négy extra pontjával egy egységnyire vissza is jött a negyed végére a vendég gárda (52-51). Mivel az utolsó támadásnál Keller látványos betöréséhez csak asszisztált a Miskolc, a vége kettővel több lett (54-51).

Lelkesedésben továbbra sem volt gond, ám a folytatásban három helyezkedési hiba elég volt ahhoz, hogy plusz önbizalmat kapjanak a döntetlen jellegű állás miatt kissé meglepődött helyi fiatalok. Kovács pontjai után Keller ügyeskedett, majd Piukovics, végül Pintér dobott kosarakat. A vendégek játéka egyre inkább „leült”, így hiába talált be újra Endrész és Szojka, a meccs Kecskeméten maradt (81-64).

Az NB I/B Keleti csoportjának alapszakaszát így 10 győzelemmel és 12 vereséggel a 7. helyen zárta a MEAFC. A rájátszás a 9-16. helyért a jövő héten folytatódik. A bajnoki középszakaszban a Nyugati csoport 6. helyezettjével, a fővárosi Tehetséges Fiatalok csapatával kerül szembe a MEAFC. A párharc első mérkőzése a Körcsarnokban lesz.

 

KTE-Duna Aszfalt – MEAFC 81-64 (15-15, 20-10, 19-26, 27-13)

NB I/B Keleti csoport 22. forduló, Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok.

Vezette: Gelencsér György, Maár Gábor, Mintál Csaba.

Kecskemét: Fehér, Keller (16/3), Pintér (16/3), Jakab (21/9), Kovács (15/6). Csere: Piukovics B. (13), Dagdelen, Piukovics P., Farkas-Szabó, Szappanos, Fábián. Edző: Milivoj Dokmanovic.

MEAFC: Drahos, Szepesi (10/6), Tóth G. (3/3), Szojka (14), Endrész (16). Csere: Kiss (10/6), Fazekas (9), Tóth T. (2), Sneider, Galló. Edző: Bene Szilárd.

Bene Szilárd, vezetőedző: Drahos mérkőzés eleji sérülése megzavart minket és sokáig nem találtuk a ritmusunkat. A harmadik negyedben majdnem megfordítottuk az eredményt, de fiatal vedéglátóink elszánt, lelkes játékkal végül megérdemelten nyertek.

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk