Legközelebbi eseményeink


Hiányzott egy negyed és a megfelelő csapatmunka!

2019. február 11. (hétfő) 20:33

Az MTK Törökbálint magabiztosan tartotta kézben a miskolciak elleni mérkőzést.

MTK Törökbálint – MEAFC-Miskolc 77-66 (15-16, 23-9, 17-21, 22-20)

NB I/B Piros csoport 19. forduló. Törökbálint, Bálint Márton Ált. Isk. 100 néző.

Vezette: Surányi Gábor, Sentényi Barna, Pécsi Zsolt.

 

MTK Törökbálint: Horváth (9/3), Dobos (5), Jakab (20), Bihari (17), Baross (4). Csere: Bognár (8/3), Nagy (7/3), Vámos (5/3), Czakó (2). Edző: Bódi Ferenc.

MEAFC-Miskolc: Takács (21/3), Tóth (12/3), Gonda, Kopasz (9/3), Béres (9). Csere: Lippai (6), Szanyi (6), Orliczki Mát. (3/3), Orliczki Már., Orliczki B. Edző: Drahos Gábor.

 

A MEAFC- Miskolc a már megszokottnak mondható foghíjas kerettel, de a BKG elleni bravúrgyőzelemből erőt merítve igyekezett felvenni a harcot a házigazda törökbálintiak otthonában.

Könnyű kosarakkal indított az MTK, míg az első vendégkosárra közel három percet kellett várni. Ezt követően Kopasz hármasával előbb egalizált a Miskolc, majd Takács ponterős játékának és a negyed végét jelző dudaszó pillanatában bevágott palánkos triplájának köszönhetően a vezetést is átvette (15-16).

Jól kezdte a második negyedet a hazai gárda, elkerülhető hibák sora és Bihari labdaszerzést követő zsákolása után időt kellett kérnie a vendégek edzőjének. A keményen záró hazai védelem szorításában nehezen bontakoztak ki a borsodi támadások, ám így is döntetlen környékén maradt az állás. Hatalmas küzdelem folyt a pályán, aztán megtorpant a MEAFC-Miskolc. Történt ugyanis, hogy a negyed közepén Takács remek egyéni akció után dobott ziccert, ráadásul közben szabálytalankodtak vele szemben, azonban a játékvezetők – a korábbi ítéletek tükrében talán következetlenül - általános megdöbbenésre nem adták meg a kosarat. A megítélt faultot követően oldalbedobást, majd ahogy az ilyenkor lenni szokott, reklamálásért még technikai hibát is jeleztek. Ezt követően teljesen megzavarodott a fiatal vendégcsapat, így a rutinos és roppant motivált Bihari vezetésével az MTK a nagyszünetig 13 pontra hizlalhatta a különbséget (38-25).

A borsodiak csapatszinten továbbra is csak kínlódtak támadásban. Szembetűnő volt, hogy inkább egyéni akciók révén, mintsem a társak helyzetbe hozásával próbáltak érvényesülni. A negyed második felére lazult valamelyest a hazaiak védekezése, illetve a játékvezetők ebben a szakaszban jobban büntették a mezőnyben elkövetett szabálytalanságokat. A vendégek Tóth és Takács vezetésével jó százalékkal értékesítették a büntetőket, így a negyed végére kicsit közelebb, kilenc pontra zárkózott a Miskolc (55-46).

A negyedik negyed első kosara a hazaiaké volt, ám utána életjelet adott magáról a vendégek csapatvédekezése is. Labdaszerzést követő Takács ziccerrel, majd középtávolijával öt pontra zárkóztak a vendégek. A további csökkenés a felzárkózásban elhasznált jelentős energia miatt azonban elmaradt. Hiába dobott a fiatal Orliczki Mátyás szép triplát, a hazaiak azonnal válaszoltak távolról, majd kétszer is elhagyta a labdát a szúk rotációban elfáradó Miskolc. Még egyszer megcsillant a remény a szoros végjátékra, amikor is Biharit második sportszerűtlen hibáját követően az öltözőbe küldték. A megítélt büntetőket a vendégek értékesítették, ám triplakísérletük kipattant. A végjátékot rutinosan és okosan menedzselte az MTK, akik összességében is teljesen megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Küzdöttek, hajtottak becsülettel a vendégek, azonban ezúttal nem tudták megismételni a múlt heti koncentrált játékukat. A gyenge dobóteljesítmény és a második negyedbeli összeesés megpecsételte a borsodiak sorsát (77-66).

 

Bódi Ferenc (MTK Törökbálint): Előzetesen is ilyen mérkőzésre számítottam, mindkét csapat hatalmas energiákat mozgósított a győzelem érdekében, és ez meglehetősen sok hibát eredményezett. Ma is bebizonyosodott, hogy fontos a mentális erő, a fizikalitás, de a legfontosabb a szív, és ezért büszke vagyok a játékosaimra, hogy ezt beleteszik nekem minden mérkőzésen. Gratulálok kollégámnak, Drahos Gábornak, mert remek kis csapatot faragott ebből a fiatal gárdából, és ezúton is sok sikert kívánok nekik a folytatásra.

Drahos Gábor (MEAFC-Miskolc): Mindkét csapat rengeteget tett a siker érdekében, ám a házigazda sokkal kevesebb, teniszesen szólva ki nem kényszerített hibával dolgozott. Nem tudtuk megközelíteni legutóbbi koncentrációnkat, így hiába zártunk három negyedet is pluszban, a második negyed elintézte a meccset. Gratulálok Bódi Feri gárdájának, tényleg megdolgoztak ma a sikerért.

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk