Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Huszonöt percig hittünk csak benne!

NBI/B kosárlabda 2019-2020 – MEAFC-Miskolc

Ennyit jelent Thornton, Homoki, Tóth, Galló és Orliczki hiánya.

Kimondottan rossz előjelekkel várta a miskolci csapat a találkozót, hiszen egy komplett kezdőötös nélkül utazott Salgótarjánba. 

Hibátlan hazai hárompontosok érkeztek a zóna védekezés ellen, ám a négy felnőtt korú játékossal kiálló vendégek egyáltalán nem ijedtek meg. Kozák M. vezetésével be-betaláltak, ám a hazaiak öt sikeres távolija komoly előnyt ért (19-11).

Védekezést váltott a MEAFC, így sokkal nehezebben szervezte támadásait a Tarján. A rendkívül kevés pontot hozó második részben (a két csapat együttesen ekkor 10/0-át dobott távolról) mindentől függetlenül vezethetett volna a Miskolc, a hazaiak szinte csak a könnyelmű hibákból tudtak kosarakat szerezni. Nshimba végső zsákolásával is csupán négy egységnyi volt a félidei különbség a papíron összehasonlíthatatlanul előrébb rangsorolt aznapi keretek között (29-25).

További hat percig folytatódott a megszokott sorminta. Egy kosár távolságon billegett a Miskolc, ám a vezetést nem tudta átvenni (36-35).

A leginkább fejben elfáradó vendég alapemberekkel szemben sokkal frissebb játékosok váltogatták egymást. Ekkor már kezdett kijönni lepattanózásban is a különbség. Ne feledjük, hogy a hiányzó Thornton és Homoki, a MEAFC két legjobbja meccsenként 22 lepattanót átlagol. A találkozó statisztikájából a lefújást követően kiderült, hogy a hazaiak épp ennyivel szereztek több lecsorgó labdát, mint a vendégek (58:36).

A negyed második felében megtorpant a MEAFC, így az egyre jobban beinduló Tarján meglépett (50-35).

Pár perc után végleg eldőlt a találkozó, így a tényleg roppant fiatal sorával zárta a mérkőzést a MEAFC, a hazaiak pedig gyakorolhattak kicsit, amolyan tét nélküli edzőmérkőzés hangulatban (80-47).

Salgótarjáni KSE – MEAFC-Miskolc 80-47 (19-11, 10-14, 21-10, 30-12)

NB I/B Piros csoport 17. forduló. Salgótarján, Városi Sportcsarnok, 250 néző.

Vezette: Balogh Gyula, Józsa András, dr. Stánicz Péter.


Salgótarján: Herendic (9/3), Szanyi (6/6), Boinitzer (11/3), Sömenek (16/9), Nshimba (7). Csere: Piukovics (13/6), Hajdu (11), Berkics (3/3), Kovács (3), Karanfilovszki (1), Csabák, Szőke. Edző: Szabó Zoltán.

MEAFC: Takács (2), Kozák M. (17/3), Kozák B. (4), Lippai (10), Béres (2). Csere: Szőke Gá. (5/3), Asszú (3/3), Gadus (2), Pap (2), Sándor, Ragályi, Szőke Ge. Edző: Drahos Gábor.

Drahos Gábor (MEAFC-Miskolc): Akaraterőnk volt, de igazi, mindent elsöprő győzelmi hit szerintem nem. Pedig ez a mai ellenfél gyaníthatóan nem így tervezte az első 25 percét. Ha egy ilyen félidei lehetőség sem ad vérszemet, akkor semmi. Sajnálhatjuk, mert menet közben sokkal több volt ebben, de így csak a különbség lett sokkal több a végére.