Legközelebbi eseményeink


III. MEAFC Aréna Kupa

2016. február 02. (kedd) 23:17

2015. november 29-én került megrendezésre a III. MEAFC Amerikai Futball Aréna Kupa a Miskolci Egyetem Körcsarnokában, melyen 6 csapat mérkőzött meg egymással:

  • Gladiators
  • Eger Heroes
  • Hajdúszoboszló Rhinos
  • Jászberény Wolverines
  • MEAFC Lions
  • Miskolc Renegades

Az első mérkőzésen a házigazda MEAFC Lions játszott az Eger Heroes ellen. Sajnos nem volt szerencséje a hazai csapatnak, mert még az első félidőben lesérült a Center pozícióban játszó Zsitnyánszki Róbert, és az irányító Galvács Ádám, így a torna hátralevő részén nélkülözniük kellett a két kulcsjátékost. Robit az addig futó poszton játszó Spisák Erik váltotta, Ádámot pedig a csapat elsőszámú elkapója, Fenyvesi Csaba. Ennek ellenére a Lions előtt a mérkőzés végéig ott volt a lehetőség a győzelemre, de a 2015-ös II. osztály bajnokát nem sikerült legyőzniük. (MEAFC Lions – Eger Heroes 7:12)

A második mérkőzésen a Gladiators kerekedett felül a Miskolc Renegadesen 14:6-os végeredménnyel.

A harmadik mérkőzést újra a MEAFC Lions játszotta a Jászberény Wolverines ellen. Fenyvesi Csaba irányításával sikerült felülkerekedni a Wolverinesen 19:14 arányban. Ki kell még emelni, a védelemben linebackerként játszó Zsitnyánszki Zoltánt, akinek sikerült lehalásznia az ellenfél egyik passzát, majd be is vitte a célterületre a labdát, így szerezve csapatának 6 pontot.

A másik ágon a Miskolc Renegades is megszerezte első győzelmét, a Hajdúszoboszló Rhinos ellen, 33:7 lett a mérkőzés vége. Az Eger Heroes 24:6-ra felülkerekedett a Jászberény Wolverinesen, a „B” csoportban pedig a Gladiators 22:0-ra legyőzte a Hajdúszoboszló Rhinost. Így végül az „A” csoportban Heroes, Lions, Wolverines, míg a „B” csoportban Gladiators, Renegades, Rhinos sorrend lett a csoportmérkőzések után.

Ezután az elődöntők következtek, ahol a Gladiátorsszal került szembe a Lions, ahol - a későbbi torna győztestől - 27:7-es vereséget szenvedett az egyetemi csapat.

A másik elődöntő rendkívül izgalmasra sikeredett, a Miskolc Renegades és az Eger Heroes is 1-1 touchdownt szerzett, de míg a Renegadesnek sikerült az extra pontot is értékesítenie, a Heroesnak ez nem jött össze, így 7-6 lett a kiélezett meccs végeredménye.

Az 5. helyet a Wolverinesnek sikerült megszereznie miután 21:9 arányban legyőzte a Rhinost

Következett a bronzmérkőzés, ahol a Lions azzal a céllal lépett pályára, hogy revanst vegyen, a nyitó mérkőzésen elszenvedett vereségért. Sajnos azonban az Eger Heroes alakulata a torna végére sikeresen kiismerte a MEAFC Lions játékát, így 42:0 arányban sikerült újabb győzelmet aratnia.

A döntőben a nap egyik legizgalmasabb mérkőzésén a Gladiatos 14:13-ra verte a Miskolc Renegadest, ezzel megszerezte az első helyet.

 

Végeredmény:

1. Gladiators
2. Renegades
3. Heroes
4. Lions
5. Wolverines
6. Rhinos

Az eredményhirdetés végén átadásra kerültek a legjobb védő és támadó játékos díjak. Előbbit Petrény Norbert, az Eger Heroes safety-je kapta, aki bravúros teljesítményével több passzt is hárított. A legjobb támadó játékos díját pedig Fenyvesi Csaba vehette át, aki mind tight endként, mind irányítóként kiemelkedőt nyújtott.

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk