Labdarúgó szakosztály,  MEFOB Egyéb

Ismét MEFOB országos döntőben a miskolci egyetem férfi futsal csapata

2017. március 1-jén kezdte el szereplését a Miskolci Egyetem férfi futsal csapata a 2016/2017. évi egyetemi – főiskolai országos bajnokságban.

A szervezők az alábbi nevezett 16 intézményt két nyolccsapatos csoportba sorolták be.

  1. Budapesti Corvinus Egyetem
  2. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
  3. Debreceni Egyetem
  4. Eötvös Loránd Tudományegyetem, Budapest
  5. Eszterházy Károly Főiskola, Eger
  6. Kaposvári Egyetem
  7. Miskolci Egyetem
  8. Nemzeti Közszolgálati Egyetem
  9. Nyugat-magyarországi Egyetem, Szombathely
  10. Óbudai Egyetem
  11. Pallasz Athéné Egyetem
  12. Pannon Egyetem, Veszprém
  13. Pannon Egyetem Georgikon
  14. Pécsi Tudományegyetem
  15. Széchenyi István Egyetem, Győr
  16. Testnevelési Egyetem

A lebonyolítási rendszer oda-visszavágó alapján történt, a mérkőzések eredményeinek összesítésével. Már az első selejtező fordulóban is igen erős ellenfelet, a BME Futsal Club SE-t, a két évvel ezelőtti bajnokot kaptuk. A hazai találkozó 2:1-es szoros győzelme, nehéz visszavágót ígért. Szerencsére, egy héttel később, a jó játékunk 3:1-es idegenbeli győzelmet hozott a számunkra, és így továbbjutottunk.

A negyeddöntő sorsolásakor az előző ellenfelünknél könnyebb riválisra számítottunk, ugyanakkor talán a legnehezebbet, a 2016. évi országos bajnokot, az Óbudai Egyetem csapatát kaptuk. 2017. április 13-án, a miskolci első mérkőzésen, igen csak rezgett a léc számunkra. A második félidő közepén ellenfelünk már 3:0-ra is vezetett ellenünk. Ekkor azonban a padlóról fel tudtunk állni. Bár vesztettünk, de az eredmény mégis szoros, 3:2 lett az Óbudai Egyetem javára, ezért a továbbjutási remény még élt bennünk.

2014. április 20-án, Budapesten került sor a visszavágó mérkőzésre. Itt már a továbbjutásra az ellenfelünknek sokkal több esélye volt. A Miskolci Egyetem férfi futsalcsapata azonban most is – mint korábbi években már sokszor – megmutatta, hogy az adott cél érdekében nagyon is tud küzdeni. Igen jó, és fegyelmezett játékkal 3:1-re nyertünk, és a győztes eredményünk egyúttal az országos döntőbe jutást is jelentette a számunkra.

Az eddigi mérkőzéseken játszó labdarúgók: Lukács József Marcell és Tóth Dávid (kapusok), Huszti Dávid, Demeter Péter, Kerényi Márk, Boros László, Király Vitalij, T. Süle Balázs, Nagy Csaba, Czékus Sándor, Drávucz Dávid, Hegyi Viktor (mezőnyjátékosok). Csapatvezetők: Sulák László és Dr. Havasi István.

A MEFOB országos férfi és női futsal döntőre várhatóan 2017. május 16-17-én kerül sor, a lebonyolítási helyszín pályázati elbírálása még várat magára. Eddigi híreink alapján a 2017. évi MEFOB férfi futsal Final Four csapatai:

  • Debreceni Egyetem,
  • Nyugat-magyarországi Egyetem, Szombathely,
  • Pécsi Tudományegyetem vs. Testnevelési Egyetem (odavágó 0:1),
  • Miskolci Egyetem.

Futsal csapatunkat dicséri az a tény is, hogy az elmúlt időszakot nézve ezen a rangos MEFOB döntőn folyamatosan, immár negyedszer vehetünk majd részt. 2014-ben Pécsett sikerült nyernünk, 2015-ben harmadikak voltunk, 2016-ban pedig a negyedik helyet értük el. Ami a legutóbbi eseményt illeti, ott az elődöntőben csak egy góllal maradtunk alul a szombathelyi csapattal szemben, a bronzmeccset pedig, a döntetlent követően, sajnos hétméteres párbajban buktuk el. Ebből is látszik, hogy egy helyezés milyen apró dolgokon múlhat.

Bízunk abban, hogy a közelgő döntőn a csapatunk az elő-küzdelmek (búcsúztatta az két előző országos bajnokot) nehézségei által alaposan megerősödött, és kellőképpen összekovácsolódott ahhoz, hogy a 2014-es végső sikert megismételje. Reméljük, hogy ez így is lesz.