Legközelebbi eseményeink


Magabiztos győzelem a Budafok ellen!

2019. március 09. (szombat) 09:56

Pontgazdag sikerükkel a miskolciak továbbra is versenyben maradtak a rájátszásért!

MEAFC-Miskolc – Budafoki KK 95-85 (24-21, 25-21, 29-18, 17-25)

NB I/B Piros csoport 23. forduló, Miskolc, Körcsarnok, 200 néző.

Vezette: Balogh Gyula, Borgula György, Drenyovszki Dániel.

MEAFC: Takács (16/12), Szanyi (8/6), Kopasz (12/6), Thornton (28/6), Béres (2). Csere: Lippai (16), Szögi (11/6), Gonda (2). Edző: Drahos Gábor.

Budafok: Mészáros (1), Lados (13), Puszta (7/3), Varga (34), Horváth (9/3). Csere: Jilling (7/6), Fehér (6/6), Siklós (6), Tóth (2), Kiss. Edző: Károly Máté.

 

Jó hazai védekezéseket követően fizikális belső játékkal ébredtek a fővárosiak. A szezonban is roppant domináns Horváth-Varga duó ezúttal is magabiztosan szállította a pontokat, a házigazda pedig csapatként és távolabbról ügyeskedett a találatokkal. Később Lippai többször is szépen összejátszott Thortonnal, majd Kopasz vétette magát észre jó megmozdulásokkal. A pontgazdag negyed vége hazai vezetéssel zárult (24-21).

A második negyed sem igazán a védekezésről szólt. A felek lendületesen támadtak. Hazai oldalon Szögi és az amerikai légiós járt élen, a budafokiaknál pedig Varga szerzett közeli majd három középtávoli kosarat. A mérkőzés sokáig döntetlenül csordogált, ám az utolsó két percben megrázta magát a Miskolc és pillanatok alatt köze tett egy hetest (49-42).

Óriási elánnal vetette bele magát a folytatásba a borsodi brigád, Takács és Szanyi hármasaival jócskán megugrott a különbség. A legnagyobb emberét ekkor szinte végig nélkülöző vendégek alacsonyabb szerkezetre váltottak, ám a hazaiak lendület így sem tudták megtörni (78-60).

A záró szakaszban hamar kidomborodott, hogy a mai találkozó győztese a MEAFC-Miskolc lesz, a kérdés csupán a különbség volt. A negyed derekán a lélektani húszast is megszerezték Szögiék, ám egy négypontos kosárral azonnal reagált a rutinos Jilling. A már korábban kipontozott Béres mellé – hasonló okból - hamarosan az egyébként remekül támadó Lippai is leülhetett a kispadra. A végjátékra aztán lecsöndesedett a mérkőzés, így a Miskolc egy újabb fontos győzelmet aratott, a kilátogató nőnapi közönség legnagyobb megelégedésére (95-85).

Folytatás szombaton a Vasas Akadémia otthonában!

 

Drahos Gábor (MEAFC-Miskolc): Ott egye meg a fene a különbséget. Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez, magabiztosan játszottak. Most, hogy volt-e esélyünk vagy nem, a 22 pont fölé jutni, teljesen mindegy. Egy jó csapatot győztünk le, újabb összeszokási lehetőség volt, ez mindenképp pozitív. Egyet sajnálok, hogy az ellenfélben Horváth Marci túl keveset volt a pályán, nekünk jobb lett volna, ha többet van fent. Varga Daninak pedig üzenem, hogy elég lett volna neki 20 pontot dobni és akkor is jó játékosnak tartom.

Károly Máté (Budafok): Gratulálok a Miskolcnak, teljesen megérdemelten nyerte meg a találkozót, nagyon tudatosan kosárlabdáztak, felkészültek és a mai napon jobbak voltak nálunk. Sajnálom, hogy mi ilyen gyengén kezdtük a második félidőt és tetemes hátrányba kerültünk. Öröm az ürömben, hogy az egymás elleniben vissza tudtunk jönni és csak 10 pont lett a különbség. Izgalmas lesz az utolsó 3 forduló, igyekszünk annyi mérkőzést nyerni, hogy a Miskolc előtt maradjunk, de ma jobbak voltak.

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk