Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Magabiztos győzelem a Budafok ellen!

Pontgazdag sikerükkel a miskolciak továbbra is versenyben maradtak a rájátszásért!

MEAFC-Miskolc – Budafoki KK 95-85 (24-21, 25-21, 29-18, 17-25)

NB I/B Piros csoport 23. forduló, Miskolc, Körcsarnok, 200 néző.

Vezette: Balogh Gyula, Borgula György, Drenyovszki Dániel.

MEAFC: Takács (16/12), Szanyi (8/6), Kopasz (12/6), Thornton (28/6), Béres (2). Csere: Lippai (16), Szögi (11/6), Gonda (2). Edző: Drahos Gábor.

Budafok: Mészáros (1), Lados (13), Puszta (7/3), Varga (34), Horváth (9/3). Csere: Jilling (7/6), Fehér (6/6), Siklós (6), Tóth (2), Kiss. Edző: Károly Máté.

Jó hazai védekezéseket követően fizikális belső játékkal ébredtek a fővárosiak. A szezonban is roppant domináns Horváth-Varga duó ezúttal is magabiztosan szállította a pontokat, a házigazda pedig csapatként és távolabbról ügyeskedett a találatokkal. Később Lippai többször is szépen összejátszott Thortonnal, majd Kopasz vétette magát észre jó megmozdulásokkal. A pontgazdag negyed vége hazai vezetéssel zárult (24-21).

A második negyed sem igazán a védekezésről szólt. A felek lendületesen támadtak. Hazai oldalon Szögi és az amerikai légiós járt élen, a budafokiaknál pedig Varga szerzett közeli majd három középtávoli kosarat. A mérkőzés sokáig döntetlenül csordogált, ám az utolsó két percben megrázta magát a Miskolc és pillanatok alatt köze tett egy hetest (49-42).

Óriási elánnal vetette bele magát a folytatásba a borsodi brigád, Takács és Szanyi hármasaival jócskán megugrott a különbség. A legnagyobb emberét ekkor szinte végig nélkülöző vendégek alacsonyabb szerkezetre váltottak, ám a hazaiak lendület így sem tudták megtörni (78-60).

A záró szakaszban hamar kidomborodott, hogy a mai találkozó győztese a MEAFC-Miskolc lesz, a kérdés csupán a különbség volt. A negyed derekán a lélektani húszast is megszerezték Szögiék, ám egy négypontos kosárral azonnal reagált a rutinos Jilling. A már korábban kipontozott Béres mellé – hasonló okból – hamarosan az egyébként remekül támadó Lippai is leülhetett a kispadra. A végjátékra aztán lecsöndesedett a mérkőzés, így a Miskolc egy újabb fontos győzelmet aratott, a kilátogató nőnapi közönség legnagyobb megelégedésére (95-85).

Folytatás szombaton a Vasas Akadémia otthonában!

Drahos Gábor (MEAFC-Miskolc): Ott egye meg a fene a különbséget. Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez, magabiztosan játszottak. Most, hogy volt-e esélyünk vagy nem, a 22 pont fölé jutni, teljesen mindegy. Egy jó csapatot győztünk le, újabb összeszokási lehetőség volt, ez mindenképp pozitív. Egyet sajnálok, hogy az ellenfélben Horváth Marci túl keveset volt a pályán, nekünk jobb lett volna, ha többet van fent. Varga Daninak pedig üzenem, hogy elég lett volna neki 20 pontot dobni és akkor is jó játékosnak tartom.

Károly Máté (Budafok): Gratulálok a Miskolcnak, teljesen megérdemelten nyerte meg a találkozót, nagyon tudatosan kosárlabdáztak, felkészültek és a mai napon jobbak voltak nálunk. Sajnálom, hogy mi ilyen gyengén kezdtük a második félidőt és tetemes hátrányba kerültünk. Öröm az ürömben, hogy az egymás elleniben vissza tudtunk jönni és csak 10 pont lett a különbség. Izgalmas lesz az utolsó 3 forduló, igyekszünk annyi mérkőzést nyerni, hogy a Miskolc előtt maradjunk, de ma jobbak voltak.