Legközelebbi eseményeink


MEAFC közleménye

2020. május 11. (hétfő) 18:00

Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club

 

Kedves Sportolóink, Kedves MEAFC tagok!

 

Az országban a koronavírus elleni védekezés új fázisába lépett és Magyarország Kormánya 2020. május 4. napjával vidéken lazított a korábban érvényes kijárási korlátozásokon, amelynek keretében a sportegyesületek által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel megengedetté vált.

Az egyesület vezetősége hosszasan mérlegelte a helyzetet és megvizsgálta a lehetőségeket. Igyekeztünk megismerni azokat az ajánlásokat, amik a sportélet újraindításában születtek.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár kiemelte, hogy a sportélet újraindítása kapcsán szem előtt kell tartanunk a veszélyhelyzethez kapcsolódó tilalmakat, figyelembe kell venni a korlátozások mellett a sportágak nemzetközi szövetségeinek döntéseit és ajánlásait, az Országos Sportegészségügyi Intézet, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlásait, a sportlétesítmények működtetésére vonatkozó protokollokat, illetve a sportlétesítmények tulajdonosainak, üzemeltetőinek előírásait is.

Az úgynevezett kontaktsportágak (pl. kosárlabda) esetében megfogalmazta, hogy alapvetően a testi kontaktus nélkül megvalósítható feladatokra javasolt helyezni a hangsúlyt, amelyek közben a sportolók nem érnek egymáshoz, valamint egymást legfeljebb másfél, két méter távolságra közelítik meg. Azt is kéri, hogy az öltözőket lehetőleg senki ne használja, az edzés végeztével a tisztálkodás otthon történjék. A gyerekek lehetőség szerint ne használják a tömegközlekedést, amennyiben mód van rá, a család próbáljon meg gondoskodni a fuvarozásukról.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöksége is óvatosságra int. Az MKOSZ korábbi döntését a válogatott és egyéb szakmai programok 2020. május 31-ig történő felfüggesztéséről fenntartja, és a csapatoknak sem javasolja, hogy megkezdjék a szervezett edzéseket.

A fentebb leírtakat figyelembe véve, az egyesület vezetősége arra a döntésre jutott, hogy a gyerekek, a sportolók és családtagjaik egészségét szem előtt tartva, 2020. május 31-ig biztosan nem kezdjük újra a különböző szakosztályokban folytatott szervezett sporttevékenységet.

Május végén az akkor hatályban lévő jogszabályok adta kereteken belül és az egészségügyi helyzet aktuális állapotát figyelembe véve újra megvizsgáljuk a lehetőségeinket és döntünk a folytatásról.

 

Rakaczki Zoltán, MEAFC ügyvezető elnök

Boda Péter, MEAFC alelnök

Hírarchívum

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk