Kosárlabda szakosztály,  Kosárlabda U11

MEAFC Szürke Farkasok: Kettős győzelem!

Az Országos Gyermek Bajnokság 2. régiójában versenyző csapatunk az Egyetemi Körcsarnokban előbb a sátoraljaújhelyi lányokat, majd a salgótarjáni fiúkat is legyőzte.

Kék mezes fiúk az egyik, pirosban melegítő lányok a másik térfélen. A kevésbé járatos szemek kezdeti meglepetését szeretnénk eloszlatni, hiszen a szabályok szerint ennek a korosztálynak a bajnokságában megengedett a lány csapatok, játékosok szerepeltetése. A feldobást követően hamar kiderült, hogy a két csapat egyelőre még nincs egy súlycsoportban. A kosárlabdával nem olyan rég óta ismerkedő újhelyi kislányok küzdöttek becsülettel, de a nagyarányú vereséget még így sem kerülhették el.

A Beszterce ellen kezdeti hibáinkat kijavítva, nagy küzdelemben, remek győzelmet arattak U-12-eseink, mellyel – megadva a jó alaphangot – nagyban hozzájárultak nb2-es csapatunk másnapi, Békéscsaba elleni győzelméhez! Köszönjük, Farkasok!

Mérkőzéseink jegyzőkönyvei:

A játékosok neve utáni zárójelben a mérkőzésen dobott pontok száma látható, „+” jel után külön feltüntetve a félidei kötelező büntetődobást, amelyek beleszámítanak az eredménybe.

MEAFC SZÜRKE FARKASOK – ÉLKSK  SÁTORALJAÚJHELY  177- 8  (37-6,55+7-0+0,34-2,44-0)

MEAFC: Rémiás (35+1), Ragályi (31+1), Kalassai (26+1), Nagy (24+1), Rákosi (16), Gadus (14+1), Vass (10+1),Atia Wael (8+1) Lengyel (4), Purgel (2), Juga, Tavaszi. Edző: Cserhalmi Ede, Lugosi Zsuzsanna.
ÉLKSK SÁTORALJAÚJHELY: Csoma (8), Kaposvári, Dienes, Polincsár, Dunyák, Hutkai, Baukó, Csoma, Sánta, Szatmári, Hornyák, Kecskés. Edző: Móré Csaba.



BESZTERCE KK – MEAFC SZÜRKE FARKASOK  67-70 (19-12, 9+3-23+4, 16-13, 20-18)

Beszterce: Benedek (17+1), Balázs (15+1), Géczi (12), Botos (8), Reichardt (4), Gulyás (4), Kaszás (2), Ignácz (2), Lovász (0+1), Kovács, Gyurics, Nagy. Edző: Soós Gábor.
MEAFC: Kalassai (15), Rákosi (12), Nagy (12), Rémiás (10+1), Ragályi (7+1), Atia Wael (4+1), Vass (4), Gadus (2), Tavaszi (0+1), Juga, Purgel, Lengyel. Edző: Cserhalmi Ede, Lugosi Zsuzsanna.

Cserhalmi Ede – Lugosi Zsuzsanna edzőpáros: Kíváncsian vártuk az első megmérettetést, hiszen szerettük volna tudni, hol tartunk a kosárlabda tanulásában. Az első mérkőzésen a harmadik percig nem találtuk a játék ritmusát, de onnan sikerült nagyarányú győzelmet aratni. Ellenfelünk még a kosárlabdázás elsajátításának elején jár, ráadásul leányok, ezért is alakult ki a nagy különbség. A második mérkőzés már jobban hasonlított a kosárlabdázáshoz. Végig fej-fej mellett haladva, csak az utolsó negyedet megnyerve, sok hibával, de jól küzdve
játszottunk. Védekezésünkben és helyezkedésünkben még nagyon sok hiba van, így roppant lényeges, hogy két győzelemmel kezdtük a bajnokságot!


 

Csak így tovább, gyerekek!

Hajrá, MEAFC!