Legközelebbi eseményeink


Megérdemelt pécsi továbbjutás!

2018. május 22. (kedd) 23:19
Lippai 23 pontot szerzett a Pécs elleni visszavágón Lippai 23 pontot szerzett a Pécs elleni visszavágón

A MEAFC a Nagykőrössel játszhat majd a 7. helyért.

Szögi és Máté sérülés, Orosz és Orliczki B. pedig betegség miatt volt kénytelen kihagyni a találkozót.

Villámrajtot vett a fiatal hazai gárda, és pillanatok alatt állva hagyták a vendégeket (9-2). A folytatásban sem lassított a Pécs, remek betörésekkel majd kiosztásokkal alaposan megszórták magukat. A MEAFC a negyed derekán éledezett, így közel 50 ponttal, de sima hazai előnnyel zárult az első negyed (28-21).

A miskolci védekezés a folytatásban sem akart összeállni, így a mozgékony pécsiek továbbra is könnyen utat találtak a gyűrűhöz. Mivel támadásban Lippai és Takács szállították pontokat, a félidőben még nem dőlt el a mérkőzés (56-47).

A fordulást követően igyekezett ugyan zárkózni a miskolci csapat, ám döntő fogást nem talált a remekül játszó hazaiakon. Egységesebb produkciójuknak köszönhetően a pécsiek tovább növelték előnyüket (75-64).

A záró szakaszban állandósult a húsz pontos különbség, amit a pályára lépő hazaiak végig tartottak. A bajnokság utolsó előtti szakaszában így a Pécs kettős győzelemmel jutott tovább és küzdhet az 5. helyért. A MEAFC pedig a Nagykőrös csapatával mérkőzik a 7, pozíció megszerzéséért (104-83).

A MEAFC-Nagykőrös párharc 1. mérkőzése pénteken 17:30-kor kezdődik Miskolcon.

 

PVSK-Kronosz Kiadó – MEAFC 104-83 (28-21, 28-26, 19-17, 29-19)

NB I/B Piros csoport 5-8. helyért. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok.

Vezette: Maár Gábor, Reisz Péter, Nyilas István.

 

Pécs: Krnjajski (19/3), Berkics (16/6), Demeter (15), Popgyákunik (15/9), Kővágó-Laska (4). Csere: Riskó (14), Benke (10/3), Mándity (4), Bíró (3), Popadoc (2), Dragasevic (2), Fülöp. Edző: Juhász Olivér.

MEAFC: Takács (17/9), Drahos (7/3), Cole-Brinson (19/6), Homoki (6), Béres. Csere: Lippai (23), Szepesi (6), Kopasz (2), Timkó (2), Orliczki M. (1), Szőke. Edző: Walke Károly.

 

Walke Károly, vezetőedző: Ezen a mérkőzésen ellenfelünk mindenben fölénk kerekedett. Játszottuk a játékunkat, igyekeztünk, de már közel sem olyan hatékonysággal, mint korábban. Ezt az eredmény is tükrözi. Gratulálok a Pécsnek a továbbjutáshoz.

További információk

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk