Legközelebbi eseményeink


Miskolci sikerek a MEAFC kupán

2013. március 25. (hétfő) 21:46

Vasárnap benépesült Miskolcon az Egyetemi Körcsarnok. A létesítmény adott otthont a huszonharmadik alkalommal megrendezett asztalitenisz MEAFC kupa küzdelmeinek, s ez egyben Szlaboda István emlékversenynek is számított. Az említett eseményen több kategóriában vetélkedhettek egymással a résztvevők.

Hagyomány már, hogy lehetőleg azonos tudású sportolók egymással vetélkedjenek – mondta érdeklődésünkre Holdi László, a rendező klub asztalitenisz szakosztályának vezetője. – Annak ugyanis nincs sok értelme, hogy az NB I-es játékosok az amatőrökkel csatázzanak, ez ugyanis egyik félnek sem jó. Így kiírtuk például az Extra kupa küzdelmeit, ebben a számban a minőséget képviselő, NB I-es, NB II-es és NB III-as sportolók tehetik mérlegre felkészültségüket. Természetesen nem zárjuk ki az amatőröket sem. Egy kicsit bezavart, hogy ezen a hét végén Szigetcséven országos veterán versenyt rendeztek, ugyanis ez elszívó hatást fejtett ki. Sokan vannak ugyanis Miskolcon, illetve a megyében, akik inkább a távoli utazást választották, mert a viadalon ranglistás pontokat lehet szerezni.

A csarnok reggel nyolc órától már nyüzsgő hangyabolyra hasonlított, egymás után érkeztek a résztvevők. A zsűrinél 62 nevezőt regisztráltak. Kilenc óra után pedig nem sokkal megtartották az ünnepélyes megnyitót. A felsorakozott sportolókat Sebestyén László, országgyűlési képviselő köszöntötte, aki többek között a következőket mondta:

Nagyon szép hagyomány, hogy az egyetem asztalitenisz szakosztálya évente megrendezi a Szlaboda István emlékversenyt – hangsúlyozta. – A sportágban mindenki ismeri Pista bácsit, aki öt évtizeden keresztül volt főtitkára a megyei szövetségnek, és ő alapította meg 1945-ben a Miskolc városi szövetséget. Rengeteget tett a sportág népszerűsítése érdekében, csak az elismerés hangján idézhetjük fel cselekedeteit.

A vetélkedés a páros csatákkal, valamint az egyéni csoportmérkőzésekkel vette kezdetét. A nap bombameglepetését egy mindössze 14 esztendős, roppant tehetséges miskolci kislány okozta – aki egyébként a sportiskola edzéseit látogatja, és igazolt versenyzőként rendszeresen szerepel az Egri Áfész NB I-es női gárdájának bajnoki mérkőzésein. Nos, Béres Zsófia teljesen megérdemelten, 3-1 arányban legyőzte Makranczi Lászlót, a MEAFC NB III-as együttesének oszlopos tagját, aki még jóval a találkozó után is csak hitetlenkedve csóválta a fejét. Mentségére legyen mondva, hogy éjszakai műszakból érkezett saját klubjának versenyére, amelyet semmiképpen sem akart kihagyni. Búslakodásra azonban nem volt sokáig oka, ugyanis a csoportban teljes körbeverés alakult ki, így sorsolni kellett. Fortuna Béresnek, illetve Makranczinak kedvezett – Újpál szomorkodhatott. Makranczi egyébként annyira belelendült, hogy meg sem állt az egyéni győzelemig! Béres Zsófi viszont elmondhatta magáról, hogy ő volt az egyetlen, aki vasárnap le tudta győzni a MEAFC kupa későbbi győztesét!

Makranczi a férfi párosban is teljes sikert aratott. Péntek Attilával az oldalán beverekedte magát a döntőbe, ahol a MEAFC másik egységével, Béres Istvánnal, és Dolenszki Istvánnal nézhettek farkasszemet. Nos, az egyoldalú csatát előbbiek nyerték, akik arra voltak a legbüszkébbek, hogy egyetlen játszmát sem veszítettek a lejátszott mérkőzéseiken!

A vetélkedésből a legjobban a miskolciak jöttek ki, akik négy számban is megszerezték az első helyet! Holló József a szeniorok között tett ki magáért, a nap legnagyobb csatáját az Extra kupa döntője hozta, ahol az NB I-es játékosok magas színvonalú csatáját lehetett figyelemmel kísérni. Nemes Vince 2-1-es előnyt szerzett, Doros Szilárd egyenlített, a döntő játszmában pedig Nemesnek 10-7-nél három mérkőzéslabdája is volt, de mindez kevésnek bizonyult. Az összecsapás mindenesetre remek propagandáját jelentette az asztaliteniszezésnek!

DOROS LÁSZLÓ


MEAFC kupa, férfi páros:

1. Makranczi László, Péntek Attila (MEAFC),
2. Béres, Dolenszki (MEAFC),
3. Andrássy, Sramkó (Ózdi Városi SE).

 

Férfi egyéni:

1. Makranczi László (MEAFC),
2. Sramkó (Arló),
3. Tóth L. (Arló).

 

Ifjúsági fiú egyéni:

1. Andrássy Attila (Arló),
2. Lovász (Tiszaújváros),
3. Kanyó (Tiszaújváros).

 

Női egyéni:

1. Béres Zsófia (Egri Áfész),
2. Menkő (Egri Áfész),
3. Bede (egyesületen kívüli).

 

Szenior férfi egyéni, 50-65 év között:

1. Holló József (MEAFC),
2. Nádasdi (Ózdi VSE),
3. Béres és Dolenszki (mindketten MEAFC).

 

Extra kupa, férfi egyéni:

1. Doros Szilárd (Borsod Volán),
2. Nemes V. (Borsod Volán),
3. Gadóczi (Ózdi VSE) és Korály T. (Szerencs VSE).
 

 

További információk

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk