Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Oroszlány-MEAFC 0-1!

Egységes és elszánt játékkal vettük el az alapszakasz bajnokának a pályaelőnyét!

Patrick Cole tempójával indult a bajnoki negyeddöntő első felvonása. A sok pontot hozó nyitó negyedben csak úgy potyogtak a hárompontosok. Az oroszlányiaknál Kiss KornélKovács és Illés, a vendégeknél Cole, Szögi és Takács szerzett ekkor triplákat. A házigazda sokat foglalkoztatta amerikai centerét, Spagnolo-t aki sorra harcolta ki a személyi hibákat, ám a lendületes miskolci játék nem engedte át a vezetést az Ose-nak (22-29).

Nem védekezett rosszul a folytatásban a MEAFC, amelyekből Szögi és Takács is roboghatott a gyűrűig. A hazai szurkolótábor időkérés alatt 24-38-as állásnál „ébresztőt” is fújt. A MEAFC könnyű helyzeteket puskázott el, ami azonnal erőt adott a házigazdának. Fautlos kosárral, majd két jó Illés triplával fel is zárkózott az Oroszlány. A vendégek nem estek össze a teher alatt, így a félidőben is előnnyel térhettek az öltözőbe (44-47).

Jó lepattanózással folytatta a Miskolc a mérkőzést, majd Drahos passzaiból születtek benti kosarak. A miskolci különbség tíz pont körül állandósult, Takács újabb hármasa után pedig időt is kért a korábban reklamálásért technikai hibával jutalmazott hazai kispad (51-65). Az utolsó percre Kovács pontjaival öt pontra zárkózott az Ose, ám a rendkívül jól célzó Cole triplával fejezte be a negyedet (60-68).

Spagnolo és Kiss Ádám pontjaival tovább csökkentette a különbséget a házigazda, majd Illés triplájával három perc elteltével át is vették a vezetést (70-68). A Madár tempójával közben négy egységnyire nőtt hazai előnyből egy újabb hazai reklamálás után Cole faragott le, majd szintén az amerikai kosaraival visszavette a vezetést a MEAFC (74-75). Két jó vendég védekezés után Szögi visszaszerzett labdájából Drahos szerzett igen fontos triplát bő egy perccel a vége előtt (74-80). Spagnolo gyors kosara után egy hosszú ellentámadás Kovács kiállításával zárult. A hazaiak játékosának szándékos könyöklését büntetők és Madár kényszerből elengedett sikeres extra triplái követték. A taktikai szabálytalanságért járó büntetőket Cole többnyire értékesítette, így egy igen komoly mérkőzésen a MEAFC saját pályáján győzte le az első helyen kiemelt Oroszlányt (84-86).

A negyeddöntő második mérkőzése Miskolcon az Egyetemi Körcsarnokban lesz vasárnap. A 17:30-kor kezdődő találkozóra a belépés ingyenes!

Szép munka, így tovább! Hajrá, MEAFC!

OSE Lions – MEAFC 84-86 (22-29, 22-18, 16-21, 24-18)

NB I/B-s kosárlabda bajnokság, negyeddöntő, 1. mérkőzés. Oroszlány, Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok, 800 néző.

Vezette: Balog György, Vida Béla, Csabai-Kaskötő Brigitta.

Oroszlány: Kiss K. (3/3), Illés (20/12), Kovács (15/3), Sömenek (13), Spagnolo (13). Csere: Madár (11/9), Kiss Á. (4), Zsíros (3/3), Bödör (2). Edző: Vavra András.

MEAFC: Szögi (15/3), Drahos (6/6), Cole-Brinson (39/12), Orliczki B. (1), Béres (2). Csere: Takács (13/9), Lippai (6), Homoki (2), Timkó (2), Máté. Edző: Walke Károly.

Walke Károly, vezetőedző: Büszke vagyok a játékosaimra. Olyan csapat otthonában győztünk, ahol nem sokan fogadtak volna ránk. Csapatként, hatalmas mentális és fizikális erővel játszottunk, melynek alapja a mérkőzés előtt elvégzett másfél hetes kemény munka volt. Helyén kezeljük a sikert, vasárnap még nagyon kemény feladat vár ránk.

Fotó: Ose lions facebook oldal