Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Otthonában fogadja a listavezetőt a MEAFC-Miskolc

A férfi kosárlabda NB I/B Piros-csoportjának november 7-i, szerdai, 7. fordulójában az eddig veretlen, listavezető HOYA- Pannon Egyetem Veszprém együttesét fogadja a MEAFC-Miskolc. A 17.30 órakor kezdődő mérkőzés kapcsán Drahos Gábor vezetőedzőt kérdeztük.

Az elmúlt napokban az Egyetemi Bajnokság és a 3×3 is sűrítette a verseny programotokat.  A gyakoribb fellépés könnyítette, vagy nehezítette a felkészülést?

Az egész szezont tekintve lényegében kettős terhelésre rendezkedtünk be, így a programnak ez a része ilyen formában különösebben nem oszt vagy szoroz. Az edzések folyamatos intenzitásával igyekszünk magas fordulatszámon tartani a csapatot a dolgos hétköznapokon is, de természetesen figyelünk játékosaink megfelelő regenerációjára is.

Szepesi Szabolcs sérülése teljesen rendbe jött és innentől kezdve újra meghatározó emberként lehet rá számítani? A többiek milyen állapotban várják a következő bajnokit? 

Két hónapos kihagyás után óvatosan, de már elkezdte a közös munkát, ám a rendesen terhelhető tüdejű Szepesi visszatérése érthető módon még időbe telik. A keret aktív tagjai lényegében rendben vannak, említésre méltó sérülés szerencsére nincsen.

A bajnokság 7. fordulójának keretében a listavezető HOYA-Veszprém érkezik a Körcsarnokba. Hogyan készültetek a sétagaloppnak közel sem nevezhető derbire?

Ahogy a többi mérkőzésre, úgy készülünk ezúttal is. Nem tartunk még ott, hogy konkrét riválisainkról beszéljünk a Piros csoportban, nekünk kiváló ellenfelek elleni mérkőzés lehetőségek vannak arra, hogy játékosaink – fogalmazzunk úgy – tapasztalati pontokat szerezzenek. A feladat szép, hiszen szerdán egy roppant komoly névsorból összerakott szürke-piros gárda érkezik a Körcsarnokba. A feljutásra hajtó, eddig még veretlen listavezető Veszprémmel az elmúlt években mindig remek hangulatú és színvonalú mérkőzéseket vívtunk. Idénre – csupa A-csoportos tapasztalattal bíró, vagy top B-s játékossal – minden eddiginél jobban megerősítették keretüket, így ismét egy kiváló találkozóra van kilátás.

Mi szükségeltetik ahhoz, hogy meglepetést okozzatok saját közönségetek előtt?

Határozott és agresszív védekezéssel meg lehet alapozni egy karakteres és becsületes 40 percet. Eddig is erre törekedtünk, ezúttal is óriási szükség lesz csapatunk összetartó erejére. Több alapvető mozgásunkat próbáltuk frissíteni, illetve az eddigieknél jobban elmélyíteni, hogy egyre gördülékenyebb és egymást egyre eredményesebben kiválasztó támadásaink legyenek a folytatásban. Annyit meg kell még jegyezni, hogy egy amerikai játékossal bővült keretünk, aki most hétvégén érkezett Miskolcra, és amennyiben a papírjai rendben lesznek, nincs akadálya, hogy azon nyomban be is mutatkozzon remek közönségünk előtt a Veszprém ellen.