Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Parádés pillanatokkal fűszerezett MEAFC győzelem!

Igen látványos mérkőzést láthatott az ismét szép számban jelen lévő miskolci publikum.

A MAFC valószínű, hogy készülve a hétvégi, Vasas elleni nagy fővárosi rangadójára, nem nevezte a miskolci mérkőzésre az „A” csoporttal együtt készülő játékosait. Egy hiányzó hazai oldalon is volt, Takács a találkozó reggelén belázasodott, így kénytelen volt kihagyni „földijei” ellen a mai találkozót.

Szanyi viszont nem tudta kihagyni a találkozó első tripláját, ahogy Fehér sem az első büntetőket (0-5). Centerjátékot erőltetve szép lassan a Szojka-Lippai sorminta utolérte a vendégeket, majd Máté Balázs szerzett névnapos duplát és triplákat. A negyed utolsó 4 perce szerencsére hazai „unalomba fulladt”, hiszen minden támadásban gyakorlatilag ugyanaz történt: Szepesi Szabolcs megkapta a labdát és bedobta a hármast. Zsinórban négyszer, vagyis másodszor rálépett a vonalra, tehát háromszor (37-16).

A folytatásban a leginkább területet védő ellenfél ellen a labdajáratás volt eredményes. Lippai továbbra is megbízhatóan termelte a kosarakat és Kopasz is hirtelen szerzett 7 ponttal lett „önbizalmasabb” (61-34).

A második félidő gyors Siklós majd Szojka kosárváltással indult, aztán semmi. Mármint hazai részről. Három perc alatt összehozott a MAFC – de nincs kizárva, hogy a MEAFC – egy 12-0-ra végződő szakaszt (63-48). Körmöket azért még nem kellett lerágni, de jókor jött a pazar formában tüzelő Szepesi újabb hármasa. A továbbiakban Drahos vette magához „fűszeres ládikáját” és Endrésztől kezdve Kopaszon és Lippain át Gallóig bezárólag mindenkit meghintett 1-1 jól irányított látványos gólpasszal (83-56).

Orosz büntetőit követően ismét a centerek lépkedtek, küzdöttek eredményesen, amihez a Szögi vezette védekezés adott jó alapot. A labdaszerzésekből Szepesi újabb két triplát süllyesztett el a mosolygós gyűrűben, a másodikkal (ami már a saját maga hatodikja volt) a 100-as határt is átlépte a Miskolc (101-68). Az utolsó három percben a végül 24 ponttal záró Lippai és a szintén remekül mozgó Galló szerzett csak MEAFC kosarat, ám a slusszpoén Drahosé volt. A mai meccsen a gyűrűre szinte „ rá se néző” miskolci játékmester a saját palánkja alól hozhatta játékba a labdát, ami végül egy Gallónak zsákolásra szánt, az egész pályán átsistergő gólpasszként égett bele a felhördülő nézőközönség emlékezetébe. A miskolciak irányítója végül 13 gólpasszal, a vendégek pedig 5/4 bedobott büntetővel zárták a megérdemelt borsodi sikert hozó kosármeccset (109-77).

Szép volt, Fiúk!

Folytatás jövő vasárnap Debrecenben.

MEAFC-MAFC 109-77 (37-16, 24-18, 22-22, 26-21)

NB I/B Keleti csoport 15.forduló. Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 297 néző.

Vezette: Gergely Csaba, Domán István, Borgula György.

MEAFC: Szögi (6), Máté (10/6), Kopasz (12/6), Szojka (10), Lippai (24). Csere: Szepesi (20/18), Galló (14), Endrész (6), Orosz (5/3), Fazekas (2), Drahos. Edző: Bene Szilárd.

MAFC Budapest: Siklós (14), Szanyi (18/6), Fehér (15/9), Király (4/3), Nikitin (9). Csere: Vígh (9/3), Vízvári (5), Jónap (2), Medgyesi (1), Bartos, Armaghani. Edző: Bors Miklós.

Bene Szilárd, vezetőedző: Nagy különbségnél nehéz fenntartani a koncentrációt, bele is kényelmesedtünk a meccsbe. Annak örülök, hogy ezt a betegségekkel tarkított hetet végül sikerült győzelemmel zárnunk.