EUSA,  Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

“Repülőrajt” után vereség

Szédületesen kezdett utolsó csoportmeccsén a Miskolc a házigazdák ellen, sokáig vezettek is Drahos Gábor tanítányai, ám a feszült légkörű, izgalmas végjátékból a hazaiak jöttek ki jobban.

Coimbra Egyetem – Miskolci Egyetem 69-66 (14-22, 17-15, 23-17, 15-12)

Miskolc: TAKÁCS 20/12, Orliczki M., SZEPESI 15/6, Kopasz 6/3, LIPPAI 14. Cs.: Varga M. 3, Piukovics 4, HOMOKI 2, Orlkiczki B. 2, Orosz.  

Kopasz Márton vezérletével parádés, 11-0-s “repülőrajtot” vettek a miskolci srácok a csoport két nyeretlen csapatának összecsapásán. Időkérés után egy 6-0-lal közelítettek a hazaiak, ám Takács Dániel egy triplával visszaverte a további felzárkózási kísérleteket. A második negyedben küzdelmes játék mellett tartotta 5 és 10 pont közötti előnyét Drahos Gábor legénysége, s ehhez nagyon kellett Homoki Donát hasznos játéka, sok lepattanója. 

Térfélcsere után a srácok a kelleténél 2-3 perccel tovább “maradtak az öltözőben”, egy 8-2-vel hamar ledolgozta hátrányát a Coimbra. Ismét Takács tolt egy nagyot a miskolci szekéren, két triplát is beemelt, de ekkor már a hazaiak “tapadtak” a magyar férfi egyetemi bajnokra. A portugáloktól a center vágott be két hármast, fordítottak is a vendéglátók, ám a negyed végén Orliczki Bence ügyes center kosárral egyenlített.

 A záró etap óriási küzdelmet hozott, váltva vezettek a csapatok. Szepesi Szabolcs “vette vállaira” a miskolci gárdát, triplát, duplát is dobott. Amit viszont nem bírt el a végjátékban a Drahos-legénység, hogy a játékosok sorra hagyták ki a büntetőket, a záró etapban 1/8 volt a miskolci mutató a vonalról. Így aztán – bár tény, hogy  2-3 a hazaiaknak kedvező vitatható ítélet is akadt, a végén a jobban büntetőző hazaiak örülhettek.  

Drahos Gábor:– Úgy gondolom, megérdemeltük volna a győzelmet, bár tény, hogy a hazaiak sem érdemtelenül nyertek. Kezdjük felvenni a játékok ritmusát, nagyot küzdöttek most is a srácok, de sajnos kritikus helyzetekben több ízben is hibáztunk. Újabb nagyon tanulságos meccset játszottunk, erre a küzdőszellemre lehet építeni.

Botár László