Legközelebbi eseményeink


Szaniszló Sándor Emléktorna

2018. szeptember 06. (csütörtök) 22:05

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kosárlabda Szövetség szeptember 7-8-án, pénteken és szombaton emléktornával tiszteleg a tavaly, 69 éves korában elhunyt  Szaniszló Sándorra, a sportág  legendás alakjára, Miskolc és Borsod-Abaúj-Zemplén megye sportéletének évtizedeken át meghatározó szereplője előtt. 

Szaniszló Sándor a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club (MEAFC) kosárlabda szakosztályának 1966-ban lett tagja, 1967-től intézője, majd szakosztályvezetője és „pénztárnoka”. Akkoriban kapta a „Bukszi” becenevet, mely szeretettel, tisztelettel övezve végig kísérte őt egész életében. 2001-től a MEAFC ügyvezetői teendőit látta el. Időközben volt játékvezető, szövetségi bizottság vezető, technikai komiszár, főtitkár, és az országos szövetség amatőr tagozatának elnöke. Megbecsült közéleti személyiségként alelnöke, majd elnöke lehetett a B.-A.-Z. Megyei Sportszövetségek Képviseletének, alelnöke a Nemzeti Sportszövetség területi kollégiumának, vezetője a Magyar Diáksport Szövetség kosárlabda munkabizottságának, tagja megyei és városi önkormányzati bizottságoknak, testületeknek.

A  hagyományteremtő céllal megszervezett négy férfi és két női együttest felvonultató emléktorna pénteki nyitónapjának valamennyi résztvevője az Egyetemi Körcsarnokban méri össze tudását. Ezen a napon, ugyanitt avatják fel Szaniszló Sándor-emléktábláját. Szombaton a két női csapat a Generáli Arénában mérkőzik meg egymással újra, míg a férfiak a MEAFC otthonában döntik el a végső helyezések sorsát. 

 

A részletes program:

2018. szeptember 7. /péntek/

15.00: JP Auto Jászberényi KSE - Nyíregyháza Blue Sharks /férfi/

17.00: MEAFC - BK 04 AC LB Spišská Nová Ves /férfi/

18.45: Megnyitó

19.15: Aluinvent DVTK - MBK Ružomberok /női/

 

2018. szeptember 8. /szombat/

15.00: Férfi 3. helyért

16.00: MBK Ružomberok - Aluinvent DVTK /női, Generali Aréna/

17.00: Férfi döntő

18.45: Eredményhirdetés

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk