Legközelebbi eseményeink


Tollaslabda kupa a Körcsarnokban

2018. május 11. (péntek) 21:11

A III. Konfuciusz Kupa elnevezésű tollaslabda versenyt május 12-én, szombaton rendezik meg a Miskolci Egyetem Körcsarnokában. A 10-65 éves sportolókat felvonultató 70 fős mezőny tagjai egyéniben, párosban és csapatban is összemérik tudásukat.

Egy miskolci verseny létrehozása régóta érlelődött a környék tollaslabda játékosainak körében. A lelkes amatőröket felvonultató        BLAMA – Borsodi Lelkes Amatőrök tagjai nem sokat gondolkodtak, cselekedtek. Fő céljuk az volt, hogy amatőr szinten is legyen megmérettetési lehetőség, illetve ők is hozzájárulhassanak ennek a remek sportágnak a népszerűsítéséhez.

Az elképzelések megvalósításához a szervezők kiváló partnerekre találtak Varga Béla, a BorsodChem(BC) Zrt.  HR igazgatója és Rakaczki Zoltán, a MEAFC elnöke személyében, akik sikeres együttműködése szükségeltetett a régi álom valóra válásához. Mivel az ötletgazdákat többéves sporttársi viszony kötötte össze a BC-s kínai kollégákkal, így jött az az elképzelés, hogy a kínai-magyar barátság jegyében legyen a verseny neve Konfuciusz Kupa. A kínai csapatot Zhenhua Wang szervezi és koordinálja.

A hagyományteremtő szándékkal 2016-ban megrendezett I. Konfuciusz Kupán 35 fő indult, Sárospatak, Sátoraljaújhely, Békéscsaba és a Nyírség is képviseltette magát.  A megszokott számokon kívül indítottak csapatversenyt is, ami hamar nagy sikert aratott. A közben kialakult versenyszellem egy vidám közösséggé kovácsolta az egymás számára teljesen ismeretlen embereket.    A sikeres nyitányon felbuzdulva, következő évben már 50 fős mezőny vetélkedett.

A III. Konfuciusz Kupa idén helyszínt is vált, a megnövekedett létszámhoz és színvonalhoz méltó egyetemi Körcsarnokban rendezik meg. Érdekesség, hogy a MEAFC Tao programjának keretében a Körcsarnok a tavalyi évben kívül és belül teljesen megújult, a mintegy 300 MFt-os beruházáshoz szükséges Tao keretet (70 %) a BorsodChem Zrt., az önerőt (30 %) pedig a Miskolci Egyetem biztosította. A sikeres beruházás is jó példája a kazincbarcikai székhelyű vegyipari nagyvállalat és a Miskolci Egyetem közötti kiváló partnerségnek.

A május 12-én, szombaton 9 órakor kezdődő és bárki által megtekinthető versenyhez 5 küzdőteret alakítanak ki a szervezők. A mintegy 70 induló között angol tollaslabdázó is lesz. A résztvevők életkora 10-től 65 éves korig változik. A csapatverseny mellett női-, férfi- és vegyespáros, valamint női-és férfi egyéni küzdelmek is szerepelnek a programban.

További információk

Képgaléria

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk