MEFOB Egyéb,  Tájfutás szakosztály

Tugyi Levente jó úton a vb-csapattagság felé

Április harmadik hétvégéjén a Miskolci Egyetem volt a házigazdája a 2016. évi Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Tájékozódási Futó Bajnokságnak, ahol a hazai pálya előnyét remekül kihasználó Tugyi Levente kiemelkedő teljesítményével komoly lépéseket tett ahhoz, hogy tagja legyen a nyári miskolci világbajnokságon rajthoz álló magyar válogatottnak.

A Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club és a Diósgyőri Tájékozódási Futó Club közös szervezésű eseményének megnyitóján, melyet a Miskolci Atlétikai Centrumban tartottak meg,  Kiss Gábor alpolgármester a nyári, szintén a borsodi megyeszékhelyen megrendezendő Tájékozódási Futó Egyetemi Világbajnokságra és a város értékeire hívta fel a  figyelmet, Makai András, a Diósgyőri Tájékozódási Futó Club elnöke a sportág szépségeiről és népszerűségéről beszélt, míg Rakaczki Zoltán, a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club elnöke a házigazda intézmény nevében köszöntötte a résztvevőket.

A legjobb hazai egyetemista és főiskolás tájfutók kiválasztását szolgáló esemény különlegessége volt, hogy Magyarországon először próbálták ki a SPORTident időmérő rendszer csúcstechnológiáját, az érintés nélküli pontellenőrzést. További érdekességet jelentett, hogy a miskolci világbajnokság szervező bizottságának több tagja is teljesítette a sprint versenyszámot, természetesen versenyen kívül.

Az esemény első versenynapjának programját (sprint- és normál táv) az országosan egyedülálló, parkokkal átszőtt egyetemi campus területén rendezték meg. A vasárnapi férfi és női váltó helyszínéül a Bükk-hegység, azon belül pedig Csókás szolgált.

Az országos bajnokságon a Miskolci Egyetem (ME) 7 hallgatója vett részt, közülük Tugyi Levente volt a legeredményesebb, mindhárom versenyszámában érmet (1 ezüst, 2 bronz) nyert. A viadal a nyári vb hét válogatójának egyike volt. A Magyar Tájékozódási Futó Szövetség 6 férfi és 6 női versenyzőből álló válogatottat indít a világeseményen. A csapattagságra eddigi eredményei alapján jó esélye van Tugyi Leventének is.

Eredmények

Sprint-táv, egyéni:

„A” kategória: 1. Bakó Áron (BME), 2. Tugyi Levente (ME), 3. Nagy Patrik (NYME)

„C” kategória: 1. Bacsó Bence (ME), 2. Szabó Tamás (ME)

Női „A” kategória: 1. Weiler Virág (BME), 2. Kovács Filoména (PTE), 3. Bertóti Regina (SE)

Női „C” kategória: 1. Hanyicska Zsaklin (DE), 2. Kecskés Réka (ME)

Sprint-táv, váltó:

Férfiak: 1. Budapesti ME (Sulyok Ábel, Miavecz Balázs, Bakó Áron), 2. Eötvös Lóránt TE (Stork Mihály, Györgyi Péter, Liszka Krisztián), 3. Miskolci Egyetem (Korózs Attila, Nyeste Ákos, Tugyi Levente)

Nők: 1. Budapesti ME (Dénes Orsolya, Kadocsa Rebeka, Weiler Virág), 2. Pécsi TE (Becze Rita, Ratinland Zsófia, Kovács Filomána), 3. Eötvös Lóránt TE (Zsigmond Vanda, Faggyas Eszter, Vincze Rebeka)

Normál-táv, egyéni:

Férfi „A” kategória: 1. Bakó Áron (BME), 2. Liszka Krisztián (ELTE), 3. Tugyi Levente (ME)

Férfi „C” kategória: 1. Tóth Péter (ELTE), 2. Varga László (BME), 3. Győrffy Kristóf (PTE)

Női „A” kategória: 1. Viniczai Csenge (Óbudai Egyetem), 2. Kovács Filoména (PTE), 3. Bertóti Regina (SE)

Női „C” kategória: 1. Oláh Renáta (BME), 2. Hanyicska Zsaklin (DE), 3. Mészáros Lili (ELTE)

Intézmények közötti pontverseny: 1. BME, 2. ELTE, 3. Pécsi Tudományegyetem.