Egyetemi Sport

Újabb elismerések a Miskolci Egyetem sportélete számára

Közgyűlést tartottak a magyar egyetemi sport országos koordináló testületénél, a felsőoktatási intézményeket sportegyesületeket tömörítő Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetségnél (MEFS). A Miskolci Egyetem és a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club (MEAFC) egyaránt aktív tagja az országos sportszövetségnek, amely újabb elismerésekben is megmutatkozott.

A közgyűlésen kitüntetést (hallgatói díj) vehetett át az egyetemi sportban végzett munkájának elismeréseként Uri Zombor, a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki Karának hallgatója. Uri Zsombor tanulmányai megkezdése óta aktív szereplője a Miskolci Egyetem sportéletének, résztvevőként és szervezőként egyaránt.  Vezetésével a Hallgatói Önkormányzat Kulturális és Sport Bizottsága jelentős segítséget nyújtott a „Sport a Miskolci Egyetemen, hallgatói szolgáltatások fejlesztése a sport területén” Támop projekt sikeres megvalósításában, az intézményi szabadidősport élet látványos fejlesztésében. Különösen sokat segített az elmúlt években a következő szabadidősport események megszervezésében: Szarvasűzők, Miskolci Egyetemi Sportnap, Éjszakai Sportnap, Gólyatábor Sportnap, MEN Sportnap, Egyetemi Vándorkupák.

A közgyűlés tagjai új elnökséget választottak országos testület élére, amelybe bekerült Rakaczki Zoltán, a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club ügyvezető elnöke. Ismét a szövetség elnökévé választották Prof. Dr. Kiss Ádámot, az Eötvös Loránd Tudományegyetem professzorát. A szervezet alelnöke lett dr. Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellára, dr. Sterbenz Tamás, a Testnevelési Egyetem rektorhelyettese és Skultéty Tamás, a Kutatópont Kft. ügyvezető igazgatója. A közgyűlés Rakaczki Zoltán mellett elnökségi tagoknak választotta dr. Freyer Tamást, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanszékvezetőjét, dr. Kovács Antal olimpiai bajnokot és MOB elnökségi tagot, Vladár Csabát, a Budapesti Corvinus Egyetem sportközpontjának vezetőjét, valamint Molnár Dániel és Tompos Balázs HÖOK delegáltakat. Rakaczki Zoltán a megválasztásával járó új országos feladatok mellett még magasabb szinten szeretné képviselni az általa koordinált kiemelt projekteket: a miskolci rendezésű Tájfutó Egyetemi Világbajnokságot (2016) és Kosárlabda Egyetemi Európa-bajnokságot (2017), valamint a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságot.

Az esemény kiemelt vendége volt a legutóbb Miskolcon is járt Adam Roczek, az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) elnöke, Kozmann György, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) sportért felelős helyettes államtitkára, Gulyás Tibor, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke, Margo de Lange, az Európai Egyetemi Szabadidősport Szövetség (ENAS) képviselője, valamint Orbán Csaba, a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központjának projektmenedzsere.