Legközelebbi eseményeink


Vastaps kísérte vereség a visszavágón!

2018. május 02. (szerda) 20:00

Az utolsó miskolci támadásból nem született kosár, így a harmadik mérkőzés dönt majd a továbbjutásról Oroszlányban.

Cole kosarával kezdődött a rendkívüli érdeklődéssel övezett miskolci negyeddöntő második mérkőzése. Illéstől azonnal távoli válasz érkezett, majd beindult a MEAFC. Szögi és Drahos vezetésével egyre nőtt a hazai előny. A vendégek több felállást is kipróbáltak, így a negyed végére közelebb is kerültek a Miskolchoz (23-19).

Spagnolo és Kiss Ádám palánk alatti eredményes pontjai kellő lendületet adtak a folytatásban az Oroszlánynak, így pillanatok alatt fordított a vendég társaság. Köszönhetően a folyamatos hazai hibáknak és pontatlan támadásoknak a felidőig az oroszlányiak meg is tartottak előnyként (34-38).

Nagy csatát hozó, de változatos tíz perccel folytatódott a találkozó. A negyed derekától felváltva vezettek a csapatok. A sok büntető mellett Kiss Kornél triplája, majd utolsó pillanatban kiharcolt szabálytalansága miatt továbbra is az Ose tartott előrébb (52-55).

Szögi hármasa jó kezdésnek bizonyult, ám a hazaiak továbbra sem tudtak átbillenni a holtponton. Az egyre feszültebb találkozón három és fél perccel a vége előtt meg is lépett az Oroszlány (63-69). Ekkor jött Cole, aki hatalmas hajrát indítva ledolgozta a MEAFC a hátrányát. Húsz másodperccel a vége előtt az amerikai azonban csak az egyik büntetőjét dobta be, így az egyenlítés elmaradt. A vendég időkérés utáni oldalbedobásból Drahos szerzett labdát, ám az utolsó hazai támadásból nem született kosár (75-76).  A vendégek így kiegyenlítették a párharc állását, a továbbjutás a harmadik találkozón dől majd el.

 

MEAFC – OSE Lions 75-76 (23-19, 11-19, 18-17, 23-21)

NB I/B negyeddöntő 2. mérkőzés. Miskolc, Körcsarnok, 450 néző.

Vezette: Pozsonyi Tibor, Balogh Gyula, Domán István.

MEAFC: Szögi (16/6), Drahos (12/6), Cole-Brinson (32/6), Orliczki B. (4), Béres (5). Csere: Takács (3), Lippai (2), Homoki (1), Kopasz, Timkó. Edző: Walke Károly.

Oroszlány: Illés (22/6), Madár (5), Kiss Á. (10), Sömenek (5/3), Spagnolo (19/3). Csere: Kiss K. (11/6), Zsíros (4), Schuj, Bödör. Edző: Vavra András.

 

Walke Károly, vezetőedző: Játszottunk egy jó mérkőzést a listavezető ellen. Elégedettek lehetünk, ám pici szerencsével most boldogabbak lehetnénk. A második negyedet rontottuk el, amelynek különbségét a meccs végéig nem tudtuk ledolgozni. Gratulálok az Oroszlánynak a győzelemhez. Pénteken az első két meccshez hasonló an kiélezett csatára számítok. Köszönjük szép számú közönségünk támogatását és vereségünk ellenére elismerő gesztusát!

További információk

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk