Legközelebbi eseményeink


Védekezés nélkül nem volt esélyünk a hőn áhított győzelem megszerzésére

2019. március 17. (vasárnap) 21:45

NB1B: A tavalyi ezüstérmes mezőnyemberei kiváló teljesítményt nyújtva elintézték a mérkőzést.

Vasas Akadémia - MEAFC-Miskolc 90-76 (27-21, 22-15, 22-20, 19-20) 

NB I/B Piros csoport 24. forduló, Budapest, 50 néző.

Vezette: Horváth Alajos, Szalai Zsolt, Földesi Ádám.

 

Vasas Akadémia: Moravcsik (18/6), Boros (23/6), Katona (12/6), Kovács (8), Andrássy (9/3). Csere: Sólyom (7), Kelenföldi (4), Radics (4), Steier (3/3), Barócsi (2), Csík. Edző: Faragó Péter.

MEAFC-Miskolc: Takács (3/3), Gonda (6/6), Kopasz (1), Thornton (33/6), Béres (4). Csere: Lippai (17), Szögi (7), Tóth (2), Szőke (2), Orliczki Máty. (1), Szanyi, dr. Fazekas. Edző: Drahos Gábor.

 

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, de az elején még tartani tudta a lépést a MEAFC a Boros-Moravcsik-Katona trió húzta hazaiakkal. Az első negyed második felében azonban rengeteg hibát követtek el a vendégek hátul, nem volt elég kemény a védekezés, így a hazaiak mezőnyemberei átjáróházként közlekedtek a támadótérfélen és kényükre-kedvükre értékesítették helyzeteiket. A vendégeknél a gyenge védekezés mellett szembetűnő volt támadásban a mezőnysor passzivitása, gyakorlatilag csak Thorntont keresték a labdákkal, aki egyedül termelte a pontokat. A negyed végén némi reménykedésre adott okot, hogy egy szerzett labda után Tóth Bence végigrobogott a pályán és két védővel a nyakán egy szenzációs passzal hozta kihagyhatatlan helyzetbe Bérest, így látótávolságon belül tartva a vendégcsapatot (27-21).

 

Hiába próbálta a szünetben felrázni a vendégeket Drahos Gábor, a védekezés fontosságát hangsúlyozva, sajnos a mérkőzés képe a folytatásban sem változott. A hazaiak sima egy-egyekből is eredményesek tudtak lenni, míg a vendégeknél a centerek könnyű ziccerek sorát hibáztak el. Az üres kinti dobások sem sikerültek, így hiába való volt Thornton extrája és Szögi óriási küzdeni akarása, a hazaiak tovább növelték előnyüket. A végén Béres csökkenthette volna a különbséget és lehetett volna eredményes egy szép centermozgást követően, azonban kosarát követően az élesszemű játékvezető sípja nem védőhibát, hanem támadószabálytalanságot jelzett, a lélektanilag is fontos kosarat érvénytelenítették, így 13 pontos hazai előnnyel vonulhattak pihenőre a felek (49-36).

 

A harmadik negyedben egy roppant elszánt Miskolc tért vissza a parkettára. Hátul keményítettek a védekezésen és támadásban is összeszedettebbnek tűntek. Sikerült is a negyed első perceiben valamelyest csökkenteni a hátrányon, azonban a lélektani 10 pontos határt ekkor még nem tudták átlépni. A negyed második felében pontatlanabbá vált a hazaiak támadása, a vendégek a szerzett labdákból jól indultak és Gonda hármasával, Thornton és a feljavuló Lippai eredményes támadójátékával 7 pontra csökkentették a különbséget. Sőt labdájuk volt a további felzárkózáshoz, azonban Gonda triplája lejött a gyűrűről és az ellentámadás végén a játékvezetők könnyű síppal ítéltek védőszabálytalanságot Tóth ellen (korábban kísértetiesen hasonló szituációban a vendégek részéről Takácsot figyelmeztették néma síp mellett, hogy a következő hasonló helyzetben támadó szabálytalanságot fognak ellene ítélni), így Boros - köszönte szépen és - a megadott ziccere mellé értékesítette a megítélt büntetőt is. Hogy a helyzet még nehezebben emészthető legyen, a hazaiak értékesítették a játékvezető által az esetet követően "tanító" jelleggel megítélt technikai hibáért (ami nem az első volt a mérkőzésen) járó büntetőt is. Az említett közjáték révén gyakorlatilag néhány másodperc alatt annulálva lett az a munka, amit a vendégek az eredmény megfordítása érdekében tettek, miközben a játékvezetőknél mindösszesen a következetesség, mint olyan lett szóvá téve. Ahogy az ilyenkor lenni szokott a lélektani előny a negyed végén a hazaiak oldalára fordult, így visszaverve a vendégek felzárkózását, még növelni is tudták az előnyüket (71-56).

 

A negyedik negyedben már csak a különbség volt kérdéses, a hazaiak a játék minden elemében jobbnak bizonyultak. A szakasz közepére húsz pont fölé nőtt a különbség, ám jelzés értékű volt, amikor Thorntont egy szerzett labdát követően a védőtérfél közepén letaroltak, a labda a zsűrisztalnál elhagyta a játékteret, azonban a játékvezetők sípja még ekkor is néma maradt. Végül a játékosát a padlóról felsegítő Drahos Gábor kapott technikai hibát – a szabálykönyv szerint teljes joggal - mivel belépett a pályára. Ezt követően mindkét oldalon a cserék kaptak lehetőséget és az utolsó percekben sikerült a vendégeknek Orliczki és Szőke révén némileg csökkenteni a különbséget, azonban ez már csak szépségtapasz volt (90-76).

 

A Vasas összességében teljesen megérdemelt győzelmet aratott a mérkőzés első felében indiszponáltan játszó és gyengén védekező riválisa felett. Azt pedig biztos csak a legyőzöttek keserűsége mondatja, hogy a második félidőben az volt az ember érzése, hogy ismét bebizonyosodni látszik az az örök igazság, hogy széllel szemben lényegesen nehezebb vitorlázni. 

 

Folytatás jövő pénteken hazai pályán a kiváló formában lévő Nyíregyháza ellen. Hajrá MEAFC!


Drahos Gábor, vezetőedző: A legrosszabbkor nem volt nálunk hit, elszántság, küzdeni tudás és megfelelő csapatszellem. Szögi és Thornton profi hozzáállása sem tudott átragadni a társakra, így teljesen esélytelenek voltunk a hazaiak lendületével szemben. Hiába jöttünk fel hét pontra és körvonalazódott egy szebb befejezés, a fellángolás elhalt. Két hazai mérkőzésünk van még hátra, ahol játékosaimnak ismét lehetősége lesz bemutatni igazi erényeit.

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk