Vissza

2018. október 12. péntek

Elismerés a Wanhua-BorsodChem részére a sportélet támogatásáért

A Wanhua-BorsodChem Zrt. a látvány-csapatsportágak kedvezményrendszerének keretében 2012 óta támogatja társasági adójával – eddig összesen 512 millió forint összegben – a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club (MEAFC) sportfejlesztési programjait és a Miskolci Egyetem sportéletét.  A Miskolci Egyetem Konfuciusz Intézet alapításának 5. évfordulója alkalmából rendezett Tudományos-üzleti Fórum keretében a Wanhua-BorsodChem részéről Liu Junchang vezérigazgató és Varga Béla HR és kommunikációs igazgató, a Miskolci Egyetem részéről Dr. Deák Csaba kancellár és Boda Péter sport- és üzemeltetési igazgató, a MEAFC részéről pedig Rakaczki Zoltán ügyvezető elnök közösen tekintették meg az egyetemi Sportközpontban megvalósult beruházásokat, értékelték a támogatás és az együttműködés eredményeit.

A támogatásnak köszönhetően olyan projektek valósultak meg, mint a Miskolci Egyetemi Körcsarnok felújítása (külső-belső rekonstrukció, energetikai korszerűsítés), 4 db kültéri B33 kosárlabda pálya kialakítása, mikrobuszok vásárlása, mobil lelátók beszerzése. Folyamatban van 80 db parkolóhely kialakítása és a közeljövőben épülni fog egy kültéri öltöző és raktár, amely a kültéri pályákat használóknak nyújt majd öltözési lehetőséget, illetve az elmúlt években beszerzett sporteszközöktárolását oldja meg. A beruházások 30 %-os önerejét a Miskolci Egyetem biztosította, illetve biztosítja.

A MEAFC kosárlabda szakosztály fejlődése párhuzamba állítható a Wanhua-BorsodChem támogatásának növekedésével: a MEAFC – Miskolc férfi kosárlabda csapat 2012 óta 2 osztályt is előrelépett, jelenleg az NB I/B felső házában szerepel, míg az utánpótlás korú játékosok száma meghaladja a 230 főt, amely közel háromszorosa a 2014-es létszámnak (a MEAFC 2014-től koordinálja a fiú kosárlabda utánpótlás-nevelést Miskolcon).

Az egyetemi sportklubnak nyújtott Tao támogatások elsődlegesen a kosárlabda szakosztály működésére, tárgyi eszköz ellátottságának javítására és infrastrukturális igényeinek fejlesztésére irányultak, de jutott pénz a vízilabda, kézilabda és futsal szakosztályoknak is.

A megújult létesítmények megtekintése végén a Miskolci Egyetem és a MEAFC vezetői emléklappal köszönték meg a Wanhau-BorsodChem vezetésének a kiemelt partnerséget, valamint sor került egy közös fotóra a MEAFC – Miskolc NB I/B-s kosárlabda csapattal és a jelenlévő utánpótlás játékosokkal.

A Wanhua-BorsodChem egyébként nem csak a Miskolci Egyetem, de egész Miskolc sportéletében fontos szerepet vállal, az elmúlt években, elsődlegesen a város helyi sportberuházásaira nyújtott Tao támogatásuk összege meghaladta a 900 millió forintot.

2018. október 12. péntek
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk