Asztalitenisz szakosztály

Könnyen nyert a MEAFC

Hazai környezetben játszotta soron következő bajnoki mérkőzését a MEAFC I gárdája az NB III-as férfi asztalitenisz csapatbajnokságban. Az alakulat a Sárospatakot látta vendégül, és az előjelek alapján nagy csatára lehetett számítani, ugyanis a felek az elmúlt években rendre szoros találkozókon döntötték el a bajnoki pontok sorsát.

Nos, ezúttal kiütéses miskolci győzelem született! Igaz, ezt már a beírásnál sejteni lehetett, ugyanis a patakiaknál Rajz István és Sáfrányos Jenő sem volt a nevezettek között, ez pedig eleve kilátástalan helyzetbe hozta a zempléni társulatot.

Holdi László, a MEAFC szakosztályvezetője ezúttal változtatott a jól bevált, korábbi összeállításon: Dolenszki Istvánt tartaléknak jelölte, a frontvonalba Béres Istvánt küldte. Megkérdeztük a sportvezetőt, hogy mi indokolta a váltást?

Taktikai okok miatt módosítottunk – hangzott a válasz. – Az őszi, sárospataki mérkőzésen Dolenszki csak egy partit nyert, gondoltuk, hogy Béres többre lesz képes. Igyekeztem kisakkozni a vendégek beírását, de végül Engi Gábort máshová írták, mint ahogyan arra számítottam.

A párosok után tovább súlyosbodott a vendégek helyzete, ugyanis mind a két asztalnál miskolci győzelem született. A Péntek, Makranczi duó a Korpás, Tóth kettőst, míg a Béres, Dolenszki pár a Lovászik, Engi kettőst győzte le meglehetősen könnyen. Az első egyéni körben aztán a MEAFC gyakorlatilag behozhatatlan előnyre tett szert, hiszen a négy parti közül hármat is megnyertek az egyetemisták, egyedül Béres veszített. Igaz, ő is csak a döntő játszmában adta meg magát Lovászik Jánosnak.

A MEAFC így 5-1-re lépett el ellenfelétől, és miután a következő körben ismét három meccs jött ide, egy ment oda, az eredmény 8-2-re módosult. Ekkor azonban már Dolenszki játszott a kezét fájlaló Béres helyén, ám a beugrás nem volt sikeres, hiszen Korpás elképesztő sorozatot ért el, a pataki játékos szinte nem tudott hibázni, és nem adott esélyt a lelkesen, de meglehetősen sok hibával játszó vetélytársának.

A harmadik körben a patakiak 2-2-re hozták a négy egyéni találkozót, Engi és Lovászik nyert, a miskolciak közül Péntek és Makranczi diadalmaskodott. A csapateredmény 10-4-re alakult, és ez azt jelentette, hogy a hazaiak már megnyerték a csatát. Az utolsó körben még jött egy 3-1-es hazai menet, így végül kiütés lett a dologból. A MEAFC játékosai közül Makranczi nem veszített partit, a duzzadó önbizalommal játszó sportoló egyszer kényszerült döntő játszmára. A tapasztalt Holló József is kitett magáért, hiszen éjszakai műszakból érkezett a mérkőzésre, és hozta a három meccsét, miként a derekát fájlaló Péntek Attila is, akit az utolsó körben lejátszott, Engi elleni találkozó láthatóan már egyáltalán nem is izgatott. A MEAFC ezzel a győzelemmel megerősítette a táblázaton elfoglalt harmadik helyét, amelyet nagy valószínűséggel már meg is tud tartani.

Eredmény:

Miskolci EAFC – Sárospataki TC 13-5.

Miskolc, NB III, férfi.

Győztek: Makranczi (4), Péntek (3), Holló (3), Dolenszki (2), a Péntek, Makranczi és a Béres, Dolenszki pár.