Egyéb Hírek

Úszás és vízilabda

SZAKOSZTÁLY TOBORZÁS

Szakosztályunk a Selyemréti Strandfürdőben, hetente 5 alkalommal (délelőtti és délutáni időpontokban) tart vízilabda és hozzá kapcsolódó úszó edzéseket. Elsődlegesen gyermekek járnak, egyelőre az ő versenyeztetésüket biztosítjuk. De vannak hallgatók is (igaz, egyelőre kis számban), akik látogatják az edzéseket. Ezúton szeretnénk felmérni az igényeket, megfelelő érdeklődés és játékosállomány esetén egyetemi vízilabda csapatot kívánunk felépíteni. Kérjük, hogy az érdeklődők írjanak egy rövid üzenetet a tesheni@uni-miskolc.hu címre, megadva elérhetőségeiket.

SZAKOSZTÁLY BEMUTATKOZÁS

Szakosztályunk sportolói létszáma 2013-tól folyamatosan növekvő tendenciát mutat. Jelenleg mintegy 60 fő utánpótlás korú versenyző sportol egyesületünknél. Szakmai programunkban az ő felkészítésüket és versenyeztetésüket jelöltük meg. Edzéseink helyszíne a Miskolci Selyemréti Strandfürdő 50×20 méteres versenymedencéje. Szakosztályunk megállapította, hogy a gyerekek fizikai képzése mellett nagyobb hangsúlyt kell helyeznünk a technikai és taktikai elemek begyakorlására. A nagy vízilabda egyesületekhez képest „kicsik” vagyunk, és jelenleg csak utánpótlással foglalkozunk, bizonyos korosztályok folyamatos működtetése előfordul, hogy nehézséget jelent. Ennek ellenére a 2014/2015-ös szezontól 3 csapatot versenyeztetünk az Észak-keleti Liga Kupában.

Fiatal sportolóinkat minden évben elvisszük edzőtáborozni Szlovákiába, ahol a rendre 50-55 fő társaság erőnléti, elméleti és labdás edzésekkel, rendkívül jó hangulatban szokott eltölteni 4-5 napot.       

Összefoglalva elmondhatjuk: természetesen fontosak az eredmények, a siker- és kudarcélmény kezelésének korai életszakaszban történő megtanulása, de a szakosztály elsődleges célja mégis az, hogy a fiatalok megismerkedjenek a sportággal, magabiztosan megtanuljanak úszni és elsajátítsák a vízilabdázás alapjait, megszeressék a sportágat és rendszeresen járjanak edzésre.