Asztalitenisz szakosztály

Nagy csatában győzött a MEAFC

Újabb fordulót rendeztek az NB III-as férfi asztalitenisz csapatbajnokságban. Április 20-án, szombaton, igazi rangadó várt a Miskolci EAFC együttesére, ugyanis a közvetlenül mögötte álló Kisvárda gárdája látogatott a borsodi megyeszékhelyre.

Mivel mindkét együttesnek azonos volt a pontszáma (16-16), a végeredmény döntő súllyal eshetett latba a végső elszámolásnál. Az őszi idényben a miskolciak idegenben nyertek 10-8 arányban, tehát nagyobb önbizalommal várhatták az összecsapást.

Nos, a létező legrosszabb forgatókönyv szerint kezdődött a találkozó, ugyanis a hazaiak elveszítették mindkét párost! Erre nem volt túlságosan sok esetben példa, most bekövetkezett. Különösen a Makranczi, Péntek duó kisiklása jelentett fájó pontot, mert volt olyan játszma, amikor a miskolciak vezettek 8-1-re, de ez is kevésnek bizonyult, így kapitulációra kényszerültek.

Holdi László szakosztályvezető meglepetést tartogatott a vendégeknek: az eddig megbízhatóan teljesítő Dolenszki Istvánt csak a párosra nevezte (plusz tartalékként), helyére Béres Istvánt állította be a csapatba, mondván, az ő stílusa jobban érvényesülhet. Nos, Béres megnyerte az első találkozóját Újvári ellen (3-2), de az ötjátszmás csata olyan sokat kivett belőle, hogy nem vállalta a további szereplést. Igaz, előzetesen sem volt teljesen rendben, elmondása szerint fizikális állapota hagyott maga után kívánnivalót.

A folytatásban így Dolenszki állt be, kihasználva a csere lehetőségét. A két elveszített páros után egyébként nem kellett nagyon sokat izgulni, mert az első egyéni körből három mérkőzést is hoztak a miskolciak, akik 3-3-ra alakították az állást. Mivel a másodikban ismételtek, már át is vették a vezetést (6-4). Innen pedig már csak arra kellett vigyázni, hogy minden körből két meccs jöjjön, és mivel ezt sikerrel tette a gárda, összejött a győzelem. Különösen Makranczi László volt elemében, aki három mérkőzést nyert meg, és mivel erejéből neki az ősszel csak egyre futotta, a lényeges különbség ki is jött az eredményben. Ehhez a többieknek csak a megbízható alapformát kellett hozniuk, és mivel két mérkőzésre mindenki képes volt, nem is foroghatott veszélyben a siker.

A Várdai ASE legénységénél csak Márföldi tett ki magáért, aki mind a négy mérkőzését könnyen nyerte. A másik három asztaliteniszező erejéből azonban Miskolcon mindössze 2 partira futotta, így nem lehetett esélyük a bajnoki bronzéremre hajtó miskolciakkal szemben.

Eredmény:

Miskolci EAFC – Várdai ASE 10-8. Miskolc, NB III férfi.
Győztek: Makranczi (3), Péntek (2), Holló (2), Dolenszki (2), Béres (1).

Doros László

{SCOpenGraph image=http://meafc.hu/images/logo.jpg}