MEFOB Egyéb

Szabolcsi Fruzsina 3. helyen végzett a MEFOB Triatlon Bajnokságon

Eger városában, május 12-én került megrendezésre a Triatlon Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnoksága. Szabolcsi Fruzsina, a Miskolci Egyetemet képviselve bronz érmet szerzett a megmérettetésen.

Az előrejelzésekkel ellentétben az időjárás kegyes volt, kellemes nyári időjárás fogadta a jelenlévőket az Egri Triatlon Fesztiválon. Az úszás a strand 50 méteres nyitott medencéjében zajlott. Ezután a versenyzőknek Eger belvárosában, egy rendkívül technikás és emelkedőkkel tarkított kerékpárpályán kellett 8 kört teljesíteniük. Végezetül a futásra a strand melleti sétányon került sor.

Fruzsina, a TVK Mali TK versenyzője előkelő helyen fejezte be a 750 méteres úszó számot. Majd a 20 km-es kerékpározás során további értékes pozíciókat megszerezve a 2. helyen kezdhette meg az 5 km-es záró számot. Egyenletes futásával végül a harmadik helyen ért célba.

A nők mezőnyében a győzelmet a londoni olimpikon, Kovács Zsófia szerezte meg, míg a 2. helyen Pap Eszter ért célba.

A Triatlon MEFOB kísérő versenyén a Jótékonysági váltóban indult Áder János, Magyarország köztársasági elnöke, Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) sportért és ifjúságért felelős államtitkára, Székely Mózes, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára, Dr. Biró Marcell, a Magyar Triatlon Szövetség elnöke, Hosszú Katinka, világ- és Európa-bajnok úszó, Biros Péter háromszoros olimpiai bajnok egri vízilabdázó, Ungvári Miklós, olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok júdós, Káté Gyula ökölvívó.