Asztalitenisz szakosztály

Vereséggel zárt, de bronzérmes az asztalitenisz csapat

2013.05.19. ASZTALITENISZ NB III Férfi csapatbajnokság

Tiszaújvárosi FC – Miskolci EAFC 13-5

Győztek: Dolenszki (3), Makranczi (1), Holló (1).

Lejátszották az utolsó forduló mérkőzéseit is az NB III-as asztalitenisz csapatbajnokságban. A Miskolci EAFC férfi gárdája házon kívül zárta a pontvadászatot. Az alakulat pont nélkül maradt Tiszaújvárosban, de ez nem befolyásolta végső, bajnoki harmadik helyezését.
Az nem ígért túlságosan sok jót, hogy a miskolciak legjobb játékosa, Péntek Attila nem vállalhatta a szereplést, ugyanis kínzó fájdalmak jelentkeztek a jobb karjában és vállában. Helyettese Bolló Gyula lett, akitől azért nem lehetett világmegváltást várni, hiszen talán második alkalommal szerepelt az NB III-as együttesben.

Ráadásul az ősszel, Miskolcon is a Tiszaújváros nyert 14-4-re, akik most még azt is megengedhették maguknak, hogy egyik legjobbjukat elengedjék az NB II-es csapathoz. A találkozó rosszul kezdődött a MEAFC számára, mert mindkét párost a hazaiak nyerték meg. A Dolenszki, Holló egység a Kavicsánszki, Koncsik, míg a Makranczi, Holló duó a Hajdu, Vécsei egységtől szenvedett egyaránt három-három játszmában vereséget.

Az első egyéni körben aztán semmi nem utalt arra, hogy baj is lehet, ugyanis a miskolciak három mérkőzést is meg tudtak nyerni! Dolenszki Hajdut verte (pedig korábban általában mindig a tiszaújvárosi diadalmaskodott az egymás elleni mérkőzéseken), Holló döntő szettben kerekedett Vécsei fölé, Makranczi pedig Koncsikot győzte le négy játszmában. A második körben aztán már csak Dolenszki erejéből futotta egy partira, Kavicsánszkit verte meg három szettben. A harmadik kör még rosszabbul alakult, mert mind a négy találkozón tiszaújvárosi siker született. Az utolsó fordulóban ismét a remekül teljesítő Dolenszki tett ki magáért, ekkor a döntő játszmában kerekedett Vécsei fölé. Így a presztízscsatát a Tiszaújváros nyerte, a MEAFClegénységének azonban nem kellettbúslakodnia, hiszenbronzéremmel zárta a bajnokságot.

Doros László