Egyetemi Sport

Kitüntették Molnár Esztert a Miskolci Egyetem sportéletében kifejtett tevékenységéért

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség 2013. május 29-én megtartott Közgyűlésén hallgatói díjjal ismerte el Molnár Eszter egyetemi évei alatt és tanulmányai befejezése óta a hallgatók sportoltatása érdekében kifejtett tevékenységét.

A díj odaítélésekor a MEFS figyelembe vette azt is, hogy Molnár Eszter közösségi tevékenysége túlmutatott intézményének keretein (Szarvasűzők, Universitas Bajnokság), pozitívan hatott a magyar egyetemi szabadidősportra

A kitüntetett 2012-ben szerzett diplomát a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karán. Előbb tagja, majd alelnöke volt a Miskolci Egyetemi Diáksportkörének. A Miskolci Egyetemen a testnevelés órák és a sportegyesület (MEAFC) szakosztályainak munkája mellett meghatározóak a különböző sportágakban meghirdetett, a nem szervezett keretek között sportolni, versenyezni vágyó hallgatók, oktatók, dolgozók részére biztosított programok, valamint néhány látványos hallgatói tömegsportesemény. Ezen események operatív szintű koordinálása döntően Eszterhez tartozik, ezáltal a Miskolci Egyetem sportéletének meghatározó szereplőjévé téve.

Molnár Eszter fontosabb közösségi munkái:

  • A Szarvasűzők országos egyetemi-főiskolai váltófutóverseny szervezője 2009-ben, társ-főszervezője 2010-ben és 2011-ben, 2012-ben és 2013-ban pedig már teljes egészében ő koordinálta a sportesemény előkészítését és megrendezését.
  • Az Universitas Bajnokság Országos Döntőjének meghatározó szervezője volt 2009, 2010 és 2011 években.
  • A Miskolci Egyetemi Sportnap szervezője 2008, 2009 és 2010 években, főszervezője 2011 és 2012 években.
  • A Miskolci Egyetem Vándorkupa sorozatának keretében tucatnyi intézményi bajnokság, torna és verseny szervezője 2008-2013 között.
  • Szervezője a 2010-ben Nyíregyházán megrendezett női és férfi Kézilabda Egyetemi Világbajnokságnak.
  • Szervezője az Egerben megrendezett Külföldi Hallgatók I. Országos Sporttalálkozója elnevezésű országos rendezvénynek.

Gratulálunk és a továbbiakban is számítunk Molnár Eszter munkájára!