Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

Véget ért a DECATHLON B33 Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság

Csapataink nagyszerű mérkőzéseket játszottak és az esélyesebbnek tartott csapatok ellen is győzelmeket arattak. A lányok legyőzték a TFSE-t, a fiúk egyetlen (1 pontos) vereségüket pedig a forduló bajnokától szenvedték el.

Budapest és Szombathely után, Debrecenben került sor a DECATHLON 3×3 Kosárlabda Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság (B33 MEFOB) harmadik, egyben utolsó fordulójára.  A változékony időjárás miatt a helyszín ezúttal a Tóth Árpád Gimnázium volt. Ez az állomás egyben döntővel is felért, mert a FIBA által a 3×3 kosárlabda versenyekre kialakított pontrendszerben elérhető pontok duplájáért folyt a verseny. Mind a fiú, mind a lány kategóriában a verseny megkezdése előtt még 3-4 csapat pályázott a végső győzelemre, de ahogy haladt előre verseny úgy vált egyre nyilvánvalóbbá, hogy a nőknél a pécsi, vagy a szegedi egyetem csapata szerezheti meg a végső győzelmet. Mindkét csapat magabiztosan teljesítette az akadályokat, a döntőben pedig végül a győzelmet és ezzel az Országos Bajnoki címet a pécsiek nyerték egy izgalmas, hosszabbításos mérkőzésen. 

Sokkal izgalmasabb volt a férfiak küzdelme, ahol az egyik esélyes a szombathelyi csapat, csak a legjobb másodikként, jobb pontkülönbsége miatt jutott az elődöntőbe. Ez viszont már elég volt számukra az összesített győzelemhez. A debreceni döntőt a Közgáz és a SMAFC csapatai között az országos bajnokság második helyéről döntött, amit végül a budapesti csapat nyert meg.

A bajnokság a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége és a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség együttműködésében valósult meg, a MEFOB-ok között első alkalommal szerepelt a B33 sportág. Az értékes díjazást a névadó szponzor, a DECATHLON biztosította, támogatásával növelve a bajnokság presztízsét. A profi lebonyolításról, az egyes állomások gördülékeny megszervezéséről a Sport Division Kft. gondoskodott.

A MEAFC férfi és női csapata egyaránt a bajnokság 8. helyén végzett.

Mérkőzés eredmények:

Lányok
Miskolci Egyetem – Semmelweis Egyetem 17-13
Miskolci Egyetem – Pécsi Tudományegyetem 7-21
Miskolci Egyetem – Nyíregyházi Főiskola 6-21

Fiúk
Miskolci Egyetem – Corvinus Egyetem 15-16
Miskolci Egyetem – Szent István Egyetem 17-21
Miskolci Egyetem – Pannon Egyetem 19-15

A szombathelyi torna adása a SportTV műsorából:

A soroksári torna adása a SportTV műsorából:

Bővebb információ: http://decathlon-2013.b33.hu/