MEFOB Röplabda,  Röplabda szakosztály

2013. 06.07-09. RÖPLABDA Férfi MEFOB Döntő, Debrecen

Férfi röplabda csapatunk bronzérmet szerzett (1980 után) a MEFOB Döntőjében!

Az első „bemutatkozó” mérkőzést szombat délelőtt a Széchenyi I. Egyetem (Győr) csapata ellen játszottuk és 3-1 arányban diadalmaskodtunk.

Az első szettben eléggé megilletődötten játszott csapatunk, így az ellenfél 12-5-re pillanatok alatt elhúzott. Egy gyors időkérés alatt megpróbáltuk rendezni sorainkat, ennek eredményeképpen közelebb kerültünk ellenfelünkhöz, de végül a játszmát nem tudtuk hozni.

A térfélcserét követően végre sikerült összekapni magunkat, felvettük a játék ritmusát, megnyugodtunk és sorra nyertük a játszmákat s végül a mérkőzést.

A délutáni második mérkőzést a Semmelweis Egyetem (TF) csapatával vívtuk, akik szintén győzelemmel kezdték az első fordulót, így az összecsapás végkimenete mindkét csapat számára fontossá vált, hiszen amelyik csapat nyer az óriási lépést tesz a döntő megnyerése felé.

A presztízs csata első szettje álomszerűen alakult számunkra, már-már elérhető közelségbe került a játszma megnyerése, hiszen 24-20-ra vezettünk, de az ellenfél kiváló nyitásainak köszönhetően amely ellen nem találtuk az ellenszert egyenlített és végül szoros küzdelemben megnyerte a játszmát.

A mérkőzés további két szettjében fej-fej melletti játék alakult ki, de sajnos a végjátékban mindig a TF csapata került ki győztesen elsősorban a jól sikerült nyitásaiknak köszönhetően.

Semmelweis Egyetem (TF) – Miskolci Egyetem 3-0

Vereségünkkel eldőlt, hogy a vasárnapi mérkőzésen mindenképpen győznünk kell a második hely megszerzéséért.

Az utolsó sorsdöntő mérkőzést a Szegedi Tudományegyetem csapata ellen játszottuk és 3-0 arányban elvesztettük.

Röplabdásaink lekopírozták a TF elleni mérkőzést, fej-fej melletti játék mellett hol az egyik, hol a másik csapatnak sikerült némi előnyre szert tennie a másikkal szemben, de a végjátékban mindig az ellenfél csapata került ki győztesen.

Az egy győzelemmel és két vereséggel záródott MEFOB döntőn játékosaink minden dicséretet megérdemelnek a kiharcolt bronzérem megszerzésével.

A MEFOB döntő végeredménye:

  1. Semmelweis Egyetem (TF)
  2. Szegedi Tudományegyetem
  3. Miskolci Egyetem
  4. Széchenyi I. Egyetem (Győr)

A csapat tagjai: Barócsi Ákos, Csengeri Gergő, Csizmadia János, Czeglédi Balázs, Kiss Péter, Kozsla Ádám, Rosta Balázs

Edző: Siklósi Zsolt