Kosárlabda NB2,  Kosárlabda szakosztály

A MEAFC férfi kosárlabda csapatának nem sikerült kiharcolnia az NBI/B-s tagságot

Csapatunk tagjai minden dicséretet megérdemelnek, hiszen az NBII-ben eltöltött első év után bajnokként próbálkozhattunk a feljutás kiharcolásával, amely ez évben még nem sikerült.

2013. június 14-16. NBI/B Férfi Kosárlabda rájátszás, Szombathely

Az elmúlt hétvégén friss NB II-es bajnokként, NBI/B tagság kiharcolásáért lépett pályára férfi kosárlabda csapatunk.
A rájátszás megrendezésére tett kísérletünket, hogy Miskolcon kerüljön lebonyolításra a Final Fourt sajnos elvesztettük, így a Pápai együttes rendezhette meg a feljutást eldöntő tornát, terem hiányában Szombathelyen.
A háromnapos, körmérkőzéses rendszerben lebonyolított megmérettetésen az első mérkőzést egy fárasztó utazást követően a Pápai KC együttese ellen játszottuk, melyet végül 17 pontos különbséggel elvesztettünk.

Pápai KC – MEAFC  81-64  (17-24,19-14,28-8,17-18)
V: Németh, Esztergályos

MEAFC: dr. Fazekas (21), dr. Fejes (3), Takács (6), dr. Sneider (17/3), Szőke (7); csere: Baptiszta (4), Radányi (4), Kiss B. (2)
edző: Kurucz Tamás

Az első negyedben sikerült 7 pontra elhúzni csapatunknak, amit még a második negyed végére sem tudott egalizálni ellenfelünk, de a nagyszünetet követően a Pápa csapata állva hagyta fiainkat és egy 20 pontos különbségű harmadik negyed után átvette a vezetést. Az utolsó negyedben hiába voltunk egy ponttal jobbak végül a mérkőzést a rendező gárda csapata nyerte.

A szombaton lebonyolított második mérkőzésen nagyon szoros csatában megint vereséggel zártunk ezúttal a Budafok „B” csapatával szemben.

Budafok „B” – MEAFC  79-71   (25-23,21-13,20-25,13-10)
V: Török, Esztergályos

MEAFC: dr. Fazekas (20), dr. Bende (4/3), Takács (11/3), dr. Sneider (12/6), Szőke (3); csere: Baptiszta (4), Radányi (139, Szabó A. (4/3)
edző: Kurucz Tamás

A negyedek eredményeinek alakulásából is látható, hogy ezen a mérkőzésen jóval szorosabb küzdelemben vesztettünk, mint az előző napon.
A második negyed végére összeszedett hátrányt sikerült még megfelezni a folytatásban, de a végjátékban ellenfelünk megint fölénk kerekedett, így ők örülhettek a mérkőzés lefújását követően győzelmüknek.

A vasárnapi záró napon a Közgáz „B” csapata ellen szerettünk volna javítani mérlegünkön és győzelemmel zárni a tornát, de megint szoros mérkőzést játszva szenvedtünk vereséget.

Közgáz „B” – MEAFC  76-68  (16-17,18-22,21-10,21-19)
V: Sabádi, dr. Magyari

MEAFC: dr. Fazekas (18/3), dr. Bende (11/3), Takács (14/6), dr. Sneider (10/6), Szőke (8); csere: Baptiszta (2), dr. Fejes (5/3)
edző:  Kurucz Tamás

A mérkőzés a mi szempontunkból jól kezdődött, az első két negyedet csapatunk ha szoros küzdelemben is de megnyerte. A nagyszünetet követően azonban jött a „szokásos” rövidzárlat, s megint futhattunk az eredmény után, vereséggel zárva ezzel az utolsó mérkőzést is.

Csapatunk tagjai minden dicséretet megérdemelnek, hiszen az NBII-ben eltöltött első év után bajnokként próbálkozhattunk a feljutás kiharcolásával, amely ez évben még nem sikerült.

A rájátszást végül a Pápai KC együttese nyerte és szerzett jogot az NBI/B-ben való indulásra,  a Közgáz – és a Budafok „B” csapatai előtt.

MEAFC a negyedik helyen fejezte be a tornát.