Asztalitenisz szakosztály

Magabiztosan nyert a MEAFC!

Szombaton rendezték meg az NB III-as asztalitenisz csapatbajnokságban a 15. fordulót. Igaz, nem minden mérkőzést tudtak lejátszani a hó helyzet miatt, de a két miskolci együttes összecsapásának nem volt akadálya. A Miskolci EAFC magabiztos játékkal szerezte meg a két bajnoki pontot a Holcim SC otthonában.

Már a két páros után helyzeti előnybe került a MEAFC, ugyanis mindkét összecsapást az egyetemisták nyerték meg. A Makranczi, Dolenszki egység 3-1, a Holló, Varga pár pedig 3-2 arányban diadalmaskodott a Novák, Szép, illetve a Csákány, Ruszkai duó ellen.

Az első egyéni körben nem sikerült növelni az előnyt, ugyanis Holló és Varga egyaránt döntő játszmás meccset veszített, szerencsére Makranczi és Dolenszki viszont hozta saját mérkőzését, így a MEAFC 4-2-es vezetéshez jutott. A második körben aztán megérkezett az előny növelése: Makranczi, Holló és Varga is nyert, egyedül Dolenszki szenvedett vereséget a Tóth Szabolcs elleni találkozón, így az egyetem csapata 7-3 arányú vezetésre tett szert.

A harmadik körben dőlt el a két bajnoki pont sorsa: ekkor a MEAFC minden játékosa hozta saját mérkőzését, Dolenszki, Holló és Varga játszmát sem veszített, Makranczi döntő szettben, így a 11-3-as vezetés azt jelentette, hogy megvan a két pont. Az utolsó egyéni körnek így már semmi jelentősége nem volt, ekkor Makranczi és Varga nyert, Dolenszki és Holló veszített, megszületett a fölényes egyetemi siker. Mindez azt is jelentette, hogy a MEAFC a forduló után fellépett a negyedik helyre 14 ponttal, de a harmadik Kisvárda is ugyanilyen mennyiséggel rendelkezik, van tehát esély a dobogó harmadik fokának elérésére!

Eredmény: Holcim SC – Miskolci EAFC 5-13. Miskolc, NB III férfi.
Győztek: Makranczi (4), Varga (3), Dolenszki (2), Holló (2), a Makranczi, Szép, és a Holló, Varga pár.

D. L.