Kosárlabda szakosztály

BAJNOKOK BAJNOKA – A megyei bajnokok számára kiírt 3×3 bajnokságot is megnyerte a MEAFC!

Idén szeptember 28-án tartották a Kosárlabdázás napját. Ebből az alkalomból Budapesten, a Városligeti műjégpályán nagyszabású rendezvénysorozatot tartottak. Különböző korosztályokban mérhették össze tudásukat a kosárlabdázni vágyók mind a streetball, mind pedig a 3×3 versenyrendszerben.

Kosárlabdázóink két csapattal érkeztek:

  • Dr. Pepper Team (MEAFC 2) (streetball): Hegedűs Roland, Szabó Imre, Szalagyi Gábor, Szepesi Szabolcs
  • MEAFC (3×3): Baptiszta Péter, Hegedűs Norbert, Kiss Balázs, Sörlei Attila

Dr. Pepper Team (MEAFC 2) az Adidas Streetballon indult. Srácaink nagyszerűen kezdték a szereplést, az első győzelem után egy végletekig kiélezett mérkőzésen mindössze egy pontos vereséget szenvedtek a későbbi bajnoktól, így sajnos kiestek a versenyből.

A 2012/13-as B-A-Z megyei bajnokság győzteseként meghívást kapott a MEAFC a megyei bajnokok számára megrendezett 3×3 bajnokságra. A csoportmérkőzéseket a csongrádi bajnok ellen kezdtük, ahol a rendes játékidő végén döntetlen volt az eredmény, majd a hosszabbításban Sörlei 3 pontosával sikerült a javunkra eldönteni a találkozót. A következő ellenfél a Fehérvár KC volt, akiket viszonylag könnyen sikerült legyőznünk (18-9), majd jött az addig veretlen diósdi alakulat. Végig koncentrálva sikerült sok hibázásra kényszerítenünk őket, így a vártnál nagyobb különbségű győzelmet arattunk felettük (13-7). A biztos csoportelsőség ellenére is nyerni akartuk utolsó csoportmeccsünket az Egerszeg AC ellen, ami sikerült is (10-8), bár a fáradtság jelei már kezdtek megmutatkozni a játékosokon.

Csoportelsőként a Szolnoki főiskola csapatával kellett megmérkőznünk az elődöntőben. 0-3-as kezdés után sikerült fordítanunk és 11-5-ös győzelemmel jutottunk a döntőbe.

A másik elődöntőt a Diósdi kosárlabda Klub nyerte, így a döntőben ismét velük kellett összecsapnunk. A mérkőzés folyamán fej-fej mellett haladtak a csapatok, a rendes játékidő végén döntetlent mutatott az eredményjelző, így következett a hosszabbítás, ahol az a csapat nyer, aki hamarabb szerez 2 pontot. Az izgalom ráült mindkét csapat játékára, több akció is pontatlanul ért véget. A diósdiak lábaltak ki hamarabb a gödörből, 1 pontos vezetést szerezve, majd válaszul Kiss Balázs 3 pontos vonalon túli dobásával arattunk győzelmet! Így veretlenül nyertük meg a megyei bajnokok országos 3×3 bajnokságát!

Eredmények:

MEAFC – Gátlástalan tüzelők (Csongrád)  14-13

MEAFC – Fehérvár KC (Fejér)  18-9

Diósdi KK (Pest) – MEAFC  7-13

Egerszeg AC (Zala) – MEAFC  8-10

elődöntő: MEAFC– Szolnoki Főiskola (Jász-Nagykun-Szolnok)  11-5

döntő: MEAFC– Diósdi KK  14-13

Szepesi Szabolcs elindult a budapesti streetball 3 pontos dobóversenyen, amit fantasztikus dobóformát mutatva meg is nyert!